Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Το Σεπτέμβριο διαβούλευση-συνέδριο για την Ανάπλαση

 Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», η οποία φιλοξενεί ρεπορτάζ (εδώ) για την περιοχή των λιπασμάτων και την εκδήλωση για την παρουσίαση των μελετών με  τίτλο "Όλοι μαζί ... και η Εθνική χώρια", τον Σεπτέμβριο η Περιφέρεια - Δήμος θα διοργανώσουν "μια διαβούλευση-συνέδριο" στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς της περιοχής προκειμένου να καταγραφούν απόψεις πάνω στο θέμα της ανάπλασης.
Στη συνέχεια θα γίνει από τον Δήμο  προσπάθεια επικοινωνίας και συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας. 
 Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε εξαγορά και απαλλοτριώσεις.
 
Διαβούλευση - συνέδριο γιατί;
 Μετά τα βραβεία και τις μελέτες  του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών στον οποίο οι μελετητές, ...οι ειδικοί, κλήθηκαν, με συγκεκριμένη πρόσκληση και συγκεκριμένο πλαίσιο, να διατυπώσουν ιδέες για την ανάπλαση, την αναβάθμιση και την αξιοποίηση της περιοχής, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πόλος ήπιων χρήσεων πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής με υπερτοπική επιρροή τι νόημα θα έχει να γίνει διαβούλευση - συνέδριο; 
Για να πει ο καθένας και το δικό του ή να διαλέξει ο κάθε φορέας, αφού τα είπαν οι ειδικοί. 9 μελέτες έχουν εξαγοραστεί! Πάμε παρακάτω...


Οι πολύ όμορφες φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν, μια άλλη, μαγική περιοχή, είναι από τις βραβευμένες ιδέες που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
(Ευχαριστούμε τον Οδυσσέα  και τον Λάκη για τις φωτογραφίες)