Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Συνέχεια για τα "Λιπάσματα" ...με νέα ερωτήματα


Μετά το άρθρο-απάντηση  (εδώ) του δημάρχου για τις παρεμβάσεις στην περιοχή των "Λιπασμάτων", ο Ζ. Ζούπης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της "Αναγέννησης" με ένα νέο, "σκληρό" κείμενο,  δίνει συνέχεια και επανέρχεται με μια σειρά ερωτημάτων για το ίδιο θέμα! 

   <Η πόλη δε θέλει ένα δήμαρχο που νομίζει ότι διοικεί μαγαζί του
Με ένα πολυσέλιδο φλύαρο, υβριστικό και ανούσιο επί της ουσίας κείμενό του ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρετάκος προσπαθεί να απαντήσει στα ερωτήματα που τόσο εγώ, αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε θέσει σχετικά με την ασφάλεια του χώρου και των εγκαταστάσεων για τις φετινές εκδηλώσεις, αλλά και σχετικά με θέματα αδιαφάνειας.  
 Πρόκειται για κατάπτυστο προβοκατόρικο κείμενο που ενώ δεν απαντάει επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που θέσαμε 10 δημοτικοί σύμβουλοι από 5 δημοτικές κινήσεις, χαρακτηρίζεται από λασπολογία, ύβρεις, προσπαθεί να εμφανιστεί αγωνιστής, απουσία κάθε σεβασμού σε πορείες ανθρώπων που έχουν προσφέρει επί χρόνια στον Δήμο.
 Αλήθεια, ποιος είναι ο κύριος Βρετάκος που τολμάει να μας εμφανίζει περίπου ως ανθρώπους της OIL ONE , της ΕΘΝΙΚΗΣ και της ΛΑΦΑΡΤΖ; Δεν ντρέπεται και μόνο που εκστομίζει τέτοιους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προς 10 δημοτικούς συμβούλους που εκπροσωπούν παρατάξεις που συγκέντρωσαν πάνω από 65% στον πρώτο γύρο ; Ποιος είναι και μας εμφανίζεται περίπου ως απουσιολόγος των αγώνων του λαού της πόλης, γιατί εγώ που έχω υπηρετήσει την πόλη κοντά τρεις δεκαετίες δεν τον θυμάμαι πουθενά μέχρι την στιγμή που τον ανακήρυξαν υποψήφιο Δήμαρχο. Ποιος ακριβώς είναι και μας επιπλήτει ανιστόρητα για το τι πράξαμε απέναντι στις εγκαταστάσεις της OIL ONE η τις « ρυθμίσεις Μανιάτη» αγνοώντας ως απών η ως λασπολόγος ότι όλοι μας πρωτοστατήσαμε ενάντια και στα δύο αυτά προβλήματα ανεξάρτητα από την πολιτική,παραταξιακή ένταξη του καθένα, κάτι που αποδεικνύεται και από τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και από τις προσφυγές και του Δήμου και άλλων πολιτών στο ΣτΕ; 
Που ακριβώς βρισκόταν και δεν ξέρει η παριστάνει ότι δεν ξέρει τις συνεχείς παρεμβάσεις μου και τις πρωτοβουλίες της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και για τα δύο αυτά προβλήματα; Δεν ντρέπεται καθόλου να απευθύνεται προσωπικά σε μένα και στον Νίκο Βρετάκο, αναφέροντας για δύο δημοτικούς συμβούλους που έχουν 80% συμμετοχή στα Δημοτικά Συμβούλια ότι λείπαμε συνειδητά από συνεδρίαση για να μην περάσει το Κέντρο Υγείας και να κάνουμε ζημιά στον Δήμο; Πόσο αρρωστημένη φαντασία πρέπει να έχει ένας άνθρωπος για να λέει τέτοιες πολιτικές ανοσίες και να βάζει τόση λάσπη στον ανεμιστήρα ; 
 Πως τολμάει να αφήνει υπονοούμενα για την διαχείριση των οικονομικών της ΔΕΠΑΚ  επί θητείας μου, αυτογελοιοποιούμενος μόνος του αφού δεν έχει καταλάβει τρία χρόνια ότι ένας κωδικός με τον τίτλο δημόσιες σχέσεις ειναι κωδικός για εκδηλώσεις. Του το είπα μία και δεν άκουσε. Δύο χρόνια Πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ έχω να δείξω ένα σημαντικό έργο στον χώρο του Πολιτισμού, αλλά  και ομόφωνες αποφάσεις για τους Προυπολογισμούς, τους Οικονομικούς Απολογσμούς και τις Εκθέσεις των Ορκωτών Λογιστών και για τα δλυο χρόνια. Ας σιωπήσει επομένως, γιατί δεν θα δείξω άλλη προσωπική ανοχή σε ανεύθυνα υπονοούμενα .
 Αναλυτικά το κείμενο του Ζ. Ζούπη εδώ