Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Αντιπαράθεση για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Δήλωση-απάντηση του Δημάρχου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα και η δήλωση Δημοτικού συμβούλου (Ζαχ. Ζούπη-δεν αναφέρεται το όνομα του) για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου!

Στη δήλωση του ο Δήμαρχος  αφού αντιπαρέρχεται τις κατηγορίες του Ζαχ. Ζούπη για «προχειρότητα» και «έλλειψη προγραμματισμού» σε σχέση με τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, ακολουθεί την πάγια τακτική της αποχής, απαρτία επιτυγχάνεται με τους συμβούλους της πλειοψηφίας και δύο- τριών τιμητικών εξαιρέσεων απ’ τη πλευρά της αντιπολίτευσης και υπογραμμίζει ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια απαξίωσης των συνεδριακών διαδικασιών εκ μέρους των αντιπολιτευτικών παρατάξεων. 

Στη συνέχεια, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με νέα δήλωση-απάντηση του Ζαχ. Ζούπη (ΕΓΩ ΚΑΙ Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ), στην οποία, επιμένει στην αρχική του δήλωση, παραθέτονας στοιχεία για τις συνεδριάσεις του δημ. συμβουλίου, ζητώντας παράλληλα να παρθούν μέτρα για τους δημοτικούς συμβούλους που απουσιάζουν συστηματικά από τις συνεδριάσεις.(εδώ) !
 
 Η δήλωση του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, έχει ως εξής:
Δήλωση δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου «Όσοι αναζητούν προσχηματικούς λόγους για να δικαιολογηθούν, ας βρουν άλλα σημεία κριτικής»
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας στοχευόμενης επίθεσης σε βάρος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας και εμένα του ίδιου προσωπικά, με αφορμή την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι για τα δημοσιεύματα αυτά, υπεύθυνοι είναι όσοι συστηματικά εδώ και αρκετούς μήνες απαξιώνουν- με την απουσία τους-, συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα συνεδριάσεις για κρισιμότατα ζητήματα, όπως είναι αυτά για τον προϋπολογισμό, τα προνομιακά επιδόματα κ.λπ. Ταυτόχρονα υπάρχει σχετικό δημοσίευμα δημοτικού συμβούλου, (εδώ) ο οποίος παρότι στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλει τους μόνιμα απόντες δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, κατηγορεί την Δημοτική Αρχή για «προχειρότητα» σε σχέση με τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.
Είναι σκόπιμο και δικαίωμα του κάθε συμπολίτη μας να γνωρίζει ότι οι  συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου μας πραγματοποιούνται όλο και συχνότερα με απαρτία που πετυχαίνουμε με τους συμβούλους της πλειοψηφίας και δύο- τριών τιμητικών εξαιρέσεων απ’ τη πλευρά της αντιπολίτευσης.  
Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, ακολουθεί την πάγια τακτική της αποχής, με την πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην Δημοτική Αρχή. Ωστόσο, με αυτή την τυχοδιωκτική λογική, κάθε επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν καταφέρνει κάποιο πλήγμα σε βάρος της Δημοτικής Αρχής. Το αντίθετο. Στην πραγματικότητα στρέφεται απέναντι στους δημότες, την τοπική κοινωνία και τις διαρκείς ανάγκες της.
Σε ό,τι αφορά, τις κατηγορίες για «έλλειψη προγραμματισμού», των τελευταίων συνεδριάσεων, είναι γνωστό σε όλους πως στο τέλος της κάθε χρονιάς είναι αναγκαία η πραγματοποίηση περισσότερων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μιας και «τρέχουν» έκτακτα θέματα βαρύνουσας σημασίας που πρέπει να κλείσουν. Συνεπώς, η συγκυρία είναι αυτή που μας αναγκάζει, σεβόμενοι πάντα την βούληση των πολιτών, να μην αφήνουμε εκκρεμότητες και άλυτα ζητήματα. Όσοι αναζητούν προσχηματικούς λόγους για να δικαιολογήσουν την δογματική και καταστροφική για το Δήμο, πολιτική που έχουν επιλέξει, ας βρουν άλλα σημεία κριτικής και διαφωνίας.
Τέλος, επειδή λόγος γίνεται περί «επαγγελματιών» της πολιτικής, θα έπρεπε τουλάχιστον οι ίδιοι, που τα διακινούν αυτά, πως σε έμμισθες θέσεις βρίσκονται μόλις 6 άτομα της Δημοτικής Αρχής από τα 24 συνολικά. Οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία έμμισθη σχέση με τον Δήμο. Παρόλα αυτά παραβρίσκονται πάντα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθότι είναι χρέος τους πρώτα και κύρια απέναντι τους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους και τους εξέλεξαν. Καλό θα ήταν, το ίδιο να πράξουν και οι υπόλοιποι.

 Η αρχική δήλωση του Ζαχ. Ζούπη Εδώ