Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Αναβάλλεται η συναυλία στα Λιπάσματα!

Το πρωί ετοιμάστηκε το παρακάτω κείμενο με τίτλο «Γιορτάζουμε τη νίκη στα Λιπάσματα» και μετά διαβάσαμε την ανακοίνωση στον χώρο του Δήμου στο fb με την οποία μαθαίνουμε ότι αναβάλεται η πrογραμματισμένη συναυλία στην περιοχή των λιπασμάτων! Η ανακοίνωση του δήμου:
 "Σας ενημερώνουμε οτι λόγω ανυπέρβητων τεχνικών προβλημάτων η συναυλία στα Λπάσματα με τους Θ.Μικρούτσικο και Μ. Πασχαλίδη που ήταν πογραμματισμένη γα τις 11 Σεπτέμβρη, αναβάλλεται."

...
«Γιορτάζουμε τη νίκη στα Λιπάσματα»
Με τίτλο «Γιορτάζουμε τη νίκη στα Λιπάσματα» ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργανώνει συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Μίλτο Πασχαλίδη. 
Η ανακοίνωση αναφέρει: Η παραχώρηση της παραλιακής ζώνης των Λιπασμάτων στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, καθώς και η ψήφιση της τροπολογίας για τις χρήσεις γης και την χωροθέτηση της περιοχής, συνιστούν μια μεγάλη νίκη για την πόλη μας. Τα Λιπάσματα μπορούν να μετατραπούν σε ένα μοναδικό στην Αττική παραθαλάσσιο πάρκο. Ένα χώρο πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού που θα αλλάξει την καθημερινότητα των δημοτών και θα αποτελέσει εφαλτήριο βιώσιμης ανάπτυξης για την πόλη. Θέλοντας να γιορτάσουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η Περιφέρεια Αττικής οργανώνουν μεγάλη συναυλία στο χώρο των Λιπασμάτων με τους Θάνο Μικρούτσικο και Μίλτο Πασχαλίδη.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, 9:00μμ, και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Αν και η όλη ιστορία, «χαρές και πανηγύρια», θυμίζει άλλες εποχές και είναι λίγο δημόσιες σχέσεις και όχι ουσία, είναι σημαντικό, αφού ο δήμος έχει τα χρήματα να προσφέρει δωρεάν τέτοιες συναυλίες, να το γιορτάσουμε! Άλλωστε, όλοι λίγο πολύ οι κάτοικοι της περιοχής έχουν συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και δράσεις για τη διεκδίκηση του χώρου. 
Βέβαια, άτυπα, όπως λέμε ..."παράπλευρες απώλειες", εκτός από την μεγάλη νίκη για την πόλη μας, θα γιορτάζουμε και την κυβερνητική πολιτική για το θέμα των χώρων που διεκδικούνται από δήμους!
Για την ιστορία, το τελευταίο διάστημα με τον έναν ή άλλο τρόπο έχουν παραχωρηθεί σε δήμους οι παρακάτω εκτάσεις:
- έκταση στα Λιπάσματα στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας,
- έκταση του Ασυρμάτου στο Δήμο Αγίου Δημητρίου,
-μεταβίβαση της κυριότητας του συγκροτήματος των «Προσφυγικών» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Περιφέρεια,
-παραχώρηση για χρήση και χωρίς αντάλλαγμα, δημόσιας έκτασης περίπου 490 στρεμμάτων στο Φαληρικό Όρμο, με τα υφιστάμενα κτίσματα και εγκαταστάσεις στην Περιφέρεια Αττικής
- παραχώρηση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στο Δήμο Καισαριανής,
-παραχώρηση του παράκτιου μετώπου στο Δήμο Πατρας