Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Σύσκεψη για θέματα της ευρύτερης περιοχής Πειραιά!

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 13/1 με βασικό θέμα την Πολιστική Ακτή Πειραιά. Μεταξύ των άλλων συζητήθηκε και το θέμα της ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας- Κερατσινίου. 
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεν έχει δημοσιεύσει κάποια ανακοίνωση για την εξέλιξη αυτή και τα θέματα που συζητήθηκαν και αφορούν την περιοχή!  
Μήπως πρέπει να ανακοινώσει κάτι πιο συγκεκριμένο στους δημότες για τη συνάντηση και για τις πρωτοβουλίες του ή καλύτερα τις προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει στις επόμενες συναντήσεις;

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης και Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο Πρόεδρος και Διευύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης. Παρόντες ηταν αρκετοί εκ των υπηρεσιακών παραγόντων των φορέων.
Βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν η Πολιτιστική Ακτή, στην οποία σχεδιάζεται να δημιουργηθούν δύο Μουσεία, εκθεσιακοί χώροι και χώροι παραγωγής τέχνης, με την αξιοποίηση κτηρίων του ΟΛΠ αλλά και θεματικό πάρκο σε χώρο πρασίνου.

Ακόμα, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1. Η ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας- Κερατσινίου, συνολικής έκτασης 660 στρεμ., από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος καταλάμβανε το εργοστάσιο Λιπασμάτων.
2.Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015, τον οποίο φιλοξενεί ο Δήμος Πειραιά.
3/Το Συνέδριο της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Λιμανιών (ESPO), το οποίο φιλοξενεί, φέτος, ο ΟΛΠ
Όλοι συμφώνησαν για μια σειρά νέων συναντήσεων για την επεξεργασία προτάσεων για όλα τα παραπάνω θέματα.