Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

«Θέλουμε πράσινο, όχι διυλιστήρια»



Συγκέντρωση μπροστά από το πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας και πορεία στον χώρο στον οποίο βρισκόταν το εργοστάσιο Λιπασμάτων, πραγματοποίησαν, το πρωί της Κυριακής, κάτοικοι και φορείς της περιοχής διεκδικώντας να γίνει ανάπλαση στον χώρο προς όφελος των κατοίκων.
Κανονικά ο τίτλος της ανάρτησης θα έπρεπε να είναι : "Μεγάλη συγκέντρωση στη Δραπετσώνα!"  
...Η συγκέντρωση είχε κόσμο, ήταν καλή, δεν ήταν όμως μεγάλη όσο μεγάλο είναι το πρόβλημα για την περιοχή.
Στη συγκέντρωση μαζεύτηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης και οικονομικά ισχυρών να μετατρέψουν ξανά την πόλη μας σε "βιομηχανική χαβούζα".   
Οι συγκεντρωμένοι έστειλαν το μήνυμα τους στην κυβέρνηση,  ώστε να μην λειτουργήσει καμία ρυπογόνος βιομηχανία  στην περιοχή και απαίτησαν από τους βουλευτές, τον δήμαρχο, τον αντι περιφερειάρχη, τους περιφερειακούς συμβούλους που ήταν παρόντες να αναλάβουν τις δικές τους πρωτοβουλίες για το θέμα.
Εκτός από την αγωνιστική διάθεση και τις διαβεβαιώσεις για συνέχιση του αγώνα, η συγκέντρωση εξελίχτηκε σε μια ευκαιρία να βρεθούν παλιοί φίλοι και συναγωνιστές, οι γειτονιές της Δραπετσώνας να «άκουσουν» για το μεγάλο πρόβλημα και να υπάρξουν κάποιες δεύτερες σκέψεις για το θέμα. 

 Γιατί η αλήθεια είναι ότι, κάτω από τη μύτη "ειδημόνων και μη", πέρασαν το προηγούμενο διάστημα διατάξεις που καταδικάζουν την περιοχή! Τότε, πολλοί ζούσαν στον πυρετό της φόρμουλα1, θέμα το οποίο ερχόταν στην επικαιρότητα πυκνά - συχνά σε ανύποπτες στιγμές, γεγονός ανεξήγητο για όσους γνώριζαν πόσο παράτολμο οικονομικά ήταν ένα τέτοιο εγχείρημα. 
Από εδώ και πέρα, χρειάζεται οργανωμένη και συντονισμένη δράση ώστε να ενημερωθεί περισσότερος κόσμος για τα προβλήματα από την απόφαση για νέες βιομηχανίες στην περιοχή, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανατροπής αυτής της εξέλιξης. 
Επιπλέον ο δήμος πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, έχει τον μηχανισμό και τη δυνατότητα, να κοινοποιήσει κατ΄αρχάς το πρόβλημα παντού, να αναδείξει το θέμα και να οργανώσει πράξεις αντίδρασης.
 Επειδή υπάρχει ήδη καθυστέρηση, «κέρδος» είναι ότι ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε μέσα στο Νοέμβρη με πιθανότερη ημερομηνία στις 24 Νοεμβρίου να γίνει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να καθοριστεί το επίπεδο των πρωτοβουλιών και των δράσεων από εδώ και πέρα με τελικό στόχο την κατάργηση, όλων των φωτογραφικών ρυθμίσεων και νομοθετημάτων που έχουν ψηφιστεί και διευκολύνουν τη λειτουργία βιομηχανιών και ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ στην περιοχή μας κάνοντας την νέα χαβούζα.