Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Έναρξη μαθημάτων Αλληλεγγύης


Για δεύτερη χρονιά η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργανώνει ενισχυτικά μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές γυμνασίου-λυκείου-ΕΠΑΛ-Δημοτικού, μαθήματα ξένων γλωσσών, πληροφορικής, μουσικής, θεάτρου, φωτογραφίας και κινηματογράφου δίνοντας μια άλλη διάσταση στην εκπαίδευση, πέρα από τη στείρα μάθηση και το εξεταστικό κολαστήριο.  

Εγγραφές στο χώρο της Λέσχης (Αθ. Μιαούλη 1 & Λεωφ. Δημοκρατίας, πλατεία Λαού,  Κερατσίνι) από 15 Οκτώβρη, κάθε μέρα 6-9μμ και στο τηλέφωνο 6930197726.

Η σχετική ανακοίνωση  αναφέρει: "Με τα μαθήματα αυτά δεν έχουμε σκοπό να υποκαταστήσουμε το δημόσιο σχολείο ούτε φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε ένα «μη κερδοσκοπικό» φροντιστήριο. Προσπαθούμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας στη μάχη για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην μάχη για αξιοπρεπή ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Ενισχύουμε τους δεσμούς μεταξύ μας και οργανωνόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση. Θέλουμε, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να ανοίξουμε διάλογο για τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης στην λογική του αγώνα για πραγματικά δημόσια δωρεάν παιδεία. Επιδιώκουμε την οργάνωση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης και του λαού."