Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Κοινή ομάδα εργασίας περιφέρειας - δήμου για την ανάπλαση



Σύσκεψη στον Πειραιά για τις αλλαγές χρήσης σε Δραπετσώνα-Κερατσίνι 
Λόγω των τελευταίων εξελίξεων με αλλαγές στη χρήση γης, σε βάρος της ανάπλασης της έκτασης και της δημιουργίας χώρων πρασίνου και αναψυχής, η περιφέρεια και ο δήμος αποφάσισαν τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα καθορίσει τους τρόπους αντίδρασης. 
Σύσκεψη για το θέμα της αξιοποίησης των 660 στρεμμάτων της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας- Κερατσινίου πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, ύστερα από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Στέφανου Χρήστου, και με τη συμμετοχή του νεοεκλεγέντος αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Γαβρίλη, του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου, και υπηρεσιακών παραγόντων. 
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε λόγω των τελευταίων εξελίξεων με αλλαγές στη χρήση γης, σε βάρος της ανάπλασης της έκτασης και της δημιουργίας χώρων πρασίνου και αναψυχής.
Η έκταση των 660 στρεμμάτων έχει μεγάλη σημασία για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και η παραγωγική ανάπλασή της με τη δημιουργία και χώρων πρασίνου, με πρόσβαση των πόλεων στη θάλασσα, αποτελεί μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων όλη της περιοχής.
Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να δημιουργηθεί από την περιφέρεια και τον δήμο κοινή ομάδα εργασίας, η οποία θα συγκεντρώσει και θα εξετάσει όλα τα στοιχεία των επερχόμενων αλλαγών και θα καθορίσει τους τρόπους αντίδρασης.

efsyn.gr