Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τα κατάφεραν... ΔΗΚΕΠΑ τέλος!

Μετά από 2 χρόνια συνεδριάσεων για τη ΔΗΚΕΠΑ, την άλλοτε κραταιά επιχείρηση του Δήμου με την σημαντική παρουσία στην κοινωνία στην πολιτιστική – μορφωτική – αθλητική δραστηριότητα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κατάφεραν να πάρουν απόφαση, με 26 ψήφους υπέρ της λύσης της επιχείρησης! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.  Πραγματικά χρειάζεται αγώνας δρόμου για να μην μείνει στον αέρα η απόφαση αυτή.  Προθεσμίες, ημερομηνίες, απογραφή, εκκαθάριση, συμπληρωματικές αποφάσεις όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα. 
Ρεπορτάζ για το θέμα   από το Blog του Γ. Τσιρίδη:  "ΔΗΚΕΠΑ τέλος, τώρα αρχίζει ένας αγώνας δρόμου! Τελείωσε σήμερα Πέμπτη βράδυ (ή Παρασκευή πρωί), λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το θέμα με τη ΔΗΚΕΠΑ που ταλαιπώρησε για πολύ καιρό τον δήμο.
Ως γνωστόν πριν μια εβδομάδα περίπου είχε ληφθεί μια απόφαση για ΛΥΣΗ της ΔΗΚΕΠΑ (της δημοτικής επιχείρησης) με ψήφους 19-4 επί 23 παρόντων. Ωστόσο η απόφαση αυτή χρειαζόταν 21ψήφους, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των συμβούλων (που είναι 41) για να είναι έγκυρη. Έτσι, ξανασυζητήθηκε σήμερα. Είχε προηγηθεί αίτημα των 43 εργαζομένων στην ΔΗΚΕΠΑ που ζητούσαν να προχωρήσει το ΔΣ στη λύση της επιχείρησης ενώ και οι εργαζόμενοι του δήμου είχαν στο παρελθόν τέτοιες αποφάσεις.

Το συμβούλιο ήταν να συνεδριάσει τη Δευτέρα αλλά ανεβλήθη η συνεδρίαση για σήμερα μήπως και υπάρξουν κάποια νεώτερα από τις επαφές δήμου-κυβέρνησης. Δεν προέκυψε φυσικά τίποτε νεότερο επομένως η συζήτηση ολοκληρώθηκε και το ΔΣ πέρασε κάποια στιγμή (μετά τα μεσάνυχτα φυσικά) σε ψηφοφορία. Τώρα ήταν 32 παρόντες και το σκορ ήταν 26-6. Ο αριθμός των ΝΑΙ στη ΛΥΣΗ ήταν μεγαλύτερος από 21 και έτσι η διοίκηση θα προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες για απογραφή, εκκαθάριση, κλείσιμο αφού προωθήσει και μια τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας για να κατατάξει τους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ στον δήμο. Με τη σημερινή απόφαση αποδέχεται και τα χρέη της επιχείρησης προς τους εργαζόμενους, τα ταμεία, το δημόσιο και ακόμη τους προμηθευτές (μετά από έλεγχο του ΔΣ).
 Για να εφαρμοστούν βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να γίνει ένας αγώνας δρόμου αλλά τουλάχιστον η εκκίνηση δόθηκε και αυτός ο αγώνας μπορεί επιτέλους να ξεκινήσει.
Ένα μεγάλο δικαιολογημένο ουφ από δεκάδες εργαζομένων που παρευρίσκονταν συνόδευσε την ανακοίνωση της απόφασης. Ένα μεγάλο ουφ και από τους πρώην προέδρους των επιχειρήσεων πρέπει να συνόδευσε επίσης την ανακοίνωση της απόφασης καθώς και αυτοί απειλούνταν από τα χρέη της επιχείρησης με απώλεια ενημερότητας, κινδύνους κατασχέσεων κλπ."