Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΚΕΠΑ και πάλι! ...«Η φθινοπωρινή σύναξις των αγροφυλάκων» ;



Εντός, εκτός και επί ταυτά! 
7 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, το θέμα της ΔΗΚΕΠΑ έρχεται ξανά προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.  Όμως το "θέατρο παραλόγου" δεν πρέπει να συνεχιστεί για μια ακόμα φορά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Θυμίζουμε, σ' όλους στους οποίους αρέσει να συζητούν και να συζητούν ...μήνες τώρα, ότι πίσω από τις συζητήσεις υπάρχουν άνθρωποι με οικογένειες και υποχρεώσεις. Άνθρωποι που για μήνες καρτερικά υπομένουν και περιμένουν και επιτέλους πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην ιδιότυπη ομηρεία τους!
Για το θέμα της ΔΗΚΕΠΑ κατά καιρούς τα έχουμε δει όλα. Δήλωση παλαιών προέδρων, πρωτοβουλία του σωματείου, σχέδια επί χάρτου, επιτροπή λύσης, 15σέλιδο σχέδιο σωτηρίας από τον πρόεδρο, συνεδρίαση για πέρασμα των ΑΜΕΑ στον Δήμο, συμβούλια, ανακοινώσεις, προτάσεις… Φτάνει πια!

Αν και αυτή τη φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορέσουν να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους, να συνεργαστούν και να δώσουν λύση καλύτερα να μην πάνε στη συνεδρίαση. Δεν έχει νόημα να μαζεύονται, να εξασκούνται σε προεκλογικές ατάκες και σε επιχειρήματα για να πλήξουν τον αντίπαλο των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, να δίνουν ελπίδες στους ανθρώπους και στο τέλος να μην αποφασίζουν τίποτα.
Ακόμα και εάν δεν υπάρχει συναίνεση από τη Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τους αριθμούς οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είναι περισσότεροι. Μπορούν να πάρουν αποφάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες! Εκτός εάν δεν μπορούν τώρα πια, να πάρουν αποφάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες! 
 Αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πουν την αλήθεια στους εργαζόμενους, όσο σκληρή κι αν είναι! Φτάνουν οι φραστικοί επαναστατικοί ακτιβισμοί και οι αφοριστικές ακρότητες!
Για να μην καταλήξει και αυτή η συνεδρίαση ως άλλη μια "φθινοπωρινή σύναξις των αγροφυλάκων*"...  

*Από τον τίτλο της ταινίας "Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων"του Δήμου Αβδελιώτη!