Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Πότε θα ανοίξει το κολυμβητήριο;

Τους τελευταίους 13 μήνες το κολυμβητήριο του Κερατσινίου είναι κλειστό!
Οι αθλητές έχασαν την προπόνηση τους, πολλές οικογένειες ταλαιπωρήθηκαν και αναζήτησαν κολυμβητήρια σε γειτονικούς δήμους, η πόλη μας έχασε ένα σημαντικό χώρο άθλησης, τα αθλητικά σωματεία ξεσπιτώθηκαν και η κοινωφελής επιχείρηση έχασε μια σημαντική πηγή εσόδων.
Εδώ και 7 μήνες με πανό το οποίο αναρτήθηκε στην είσοδο, πληροφορούμαστε ότι σύντομα ανοίγει το κολυμβητήριο! Μέχρι σήμερα κανένας δεν γνωρίζει πότε ακριβώς!
Σε κάποια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από 4 ώρες συζήτησης για την έγκριση σύμβασης με Κοινσεπ στο Κολυμβητήριο και την διαφαινόμενη καταψήφιση του θέματος, η διοίκηση απέσυρε το θέμα.
Μετά από τόσους μήνες συζητήσεων και συνεδριάσεων,  η μόνη λύση για άμεση λειτουργία του κολυμβητηρίου είναι να το αναλάβουν οι υπηρεσίες του Δήμου και ειδικότερα το τμήμα αθλητισμού και πολιτισμού! Επιπλέον, μπορεί να δοθεί η χρήση για κάποιες ώρες στα αθλητικά σωματεία της περιοχής τα οποία ενδιαφέρονται και έχουν πρόταση για τη λειτουργία.
Έστω και τώρα, η αθλητική περίοδος έχει ξεκινήσει και πολλοί αθλητές έχουν τακτοποιήσει το πρόγραμμα τους σε άλλα κολυμβητήρια, μπορεί να υπάρξει μια γενναία αλλαγή στάσης και να ανοίξει ξανά το κολυμβητήριο, εφόσον βέβαια δεν υπάρχουν τεχνικά θέματα με τις εγκαταστάσεις!
Είναι κρίμα να έχουμε μες στην πόρτα μας ένα τέτοιο χώρο άθλησης, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε βασικό κέντρο άθλησης για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, και να μένει κλειστός να σκουριάζει!