Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 14-5-12


Τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 και ώρα 17.30 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου.

Θέματα με κάποιο ενδιαφέρον είναι: η έγκριση για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (άτομα για την υπηρεσία της καθαριότητας) για την αντιμετώπιση εποχιακών, περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, η έγκριση πίστωσης για την εκδήλωση "Καραϊσκάκεια" που γίνεται από στον Αγ. Γεώργιο Κερατσινίου, έγκριση δαπάνης για πρωτοβουλίες-κινητοποιήσεις μέσω λαϊκών συνελέυσεων της Δημοτικής Αρχής, έγκριση προγράμματος για την ανακύκλωση στα σχολεία, πιστεύουμε ότι αφορά όλα τα σχολεία που ενδιαφέρονται, αντικατάσταση του κ. Μανουσιάδη Μ. που πρόσφατα παραιτήθηκε από θέσεις ευθύνης,  η πρόταση της επιτροπής παιδείας για κατάργηση του ΦΠΑ από τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ για τα σχολεία ...Υπάρχουν βέβαια οι γνωστές, 5 τον αριθμό έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις! Σημειώνουμε για την ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο που ζούμε,  ότι τα περισσότερα θέματα έχουν κάποιο οικονομικό κόστος για τον προϋπολογισμό του Δήμου, οπότε καλό θα είναι όλοι να αποφασίζουν με φειδώ! 
Υπάρχουν και άλλα θέματα με ειδικό ενδιαφέρον, για τα οποία θα μιλήσουν οι ειδικοί, όπως π.χ. η ανάθεση εκμετάλευσης  στο ΚΕΚ υπέργειων περιπτέρων που θα κατασκευαστούν μετά από διαγωνισμό σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου όπως αποφάσισε η επιτροπή ποιότητας ζωής!!! κ.α.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο: ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
ΘΕΜΑ 2ο: ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ».

ΘΕΜΑ 3ο: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (8ΜΗΝΑ)


ΘΕΜΑ 4ο: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΙΜΗΝΙΤΩΝ) ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

ΘΕΜΑ 5ο: ΕΠΑΝΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ` ΑΡΙΘ. 191/35954/31-5-2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΓΑΛΗΝΟΥ ΚΑΙ ΒΛΑΧΑΒΑ (ΛΟΓΩ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ).

ΘΕΜΑ 6ο: ΑΠΟΦΑΣΗ 15/2012 ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΠΕΡΙ: «ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ».

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ.

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2012» ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 9ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΜΕΣΩ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΘΕΜΑ 10ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ».

ΘΕΜΑ 11ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

ΘΕΜΑ 12ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ 3ου ΣΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ  ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

ΘΕΜΑ 13ο: ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ Ε.Φ.Δ. Κ.Α.Π.Ε., ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ», ΣΤΟ Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» 2007-2013.

ΘΕΜΑ 14ο: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΜΑΝΟΥΣΙΑΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ  ΑΠΟ ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.
               
ΘΕΜΑ 15ο: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 8ΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ» ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 16ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ  ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ.

ΘΕΜΑ 17ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ-ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «Future Library», ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΠΡΟΩΘΗΣΗ  ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012», ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ».

ΘΕΜΑ 18ο: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 7/2012 ΑΠΟΦ. Δ.Σ. ΠΕΡΙ «ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ Φ.Π.Α. ΑΠΟ  ΤΑ  ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ  ΤΩΝ ΔΕΚΟ, ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ».

ΘΕΜΑ 19ο : ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Νο 28/2012 ΠΕΡΙ: «ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΓΕΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Κ.Ε.Κ. Α.Ε. – Α.Ε. Ο.Τ.Α.».

ΘΕΜΑ 20ο: ΧΟΡΗΓΗΣΗ Η ΜΗ, ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 10 Η/Υ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΕ ΑΡ.ΑΔΕΙΑΣ 1833/19-6-1997 ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 5.

ΘΕΜΑ 21ο: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΣΟΥ 863,53 €.

ΘΕΜΑ 22ο: ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΧΡΕΩΝ.

ΘΕΜΑ 23ο: ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ.

ΘΕΜΑ 24ο: ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ (ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ 344/20-2-12).

ΘΕΜΑ 25ο: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ.

ΘΕΜΑ 26ο: ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 27ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΘΕΜΑ 28ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 
ΘΕΜΑ 29ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ  
ΘΕΜΑ 30ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ  
ΘΕΜΑ 31ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 

ΘΕΜΑ 32ο: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΥΠΗΚΟΟ.πηγή