Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Tην Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Tην  Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, ώρα 17.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου.

Θέματα με κάποιο ενδιαφέρον είναι: Το θέμα για τη Δραπετσώνα με τη υποβολή πρότασης στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης Ε.Ε.Τ.Α.Α. , για την ένταξη του έργου : «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ», προϋπολογισμού 1.891.808,00 ευρώ.
Η έγκριση ή μη πραγματοποίησης ενημερωτικής διημερίδας που απευθύνεται ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς με θέμα την ενδοσχολική βία και διάθεση σχετικής πίστωσης.
 Η διάθεση πίστωσης ποσού 15.000,00€ για έκτακτη χορήγηση ειδών διαβίωσης σε άπορες οικογένειες του Δήμου εν όψει των ημερών του Πάσχα.
Ακόμα υπάρχουν και δύο εκθέσεις προς έγκριση. Μια ιδιαίτερα καθυστερημένη με τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του προ υπολογισμού στο τρίτο τρίμηνο του 2011, τώρα ξεκινάει το δεύτερο τρίμηνο του 12. 
Η άλλη έκθεση είναι η ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  στους τομείς αρμοδιότητάς της. Όπως προκύπτει από την έκθεση, η οποία απλώς καταγράφει τις αποφάσεις, κύριο έργο της επιτροπής είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σημάνσεις (38 αποφάσεις), η προστασία του περιβάλλοντος (2 αποφάσεις), καθορισμός χρήσεων γης κ.λπ. 
Η επιτροπή αυτή, ίσως δεν θα πρέπει να λέγεται Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου αλλά Επιτροπή έκδοσης αδειών και σημάνσεων δεδομένου ότι δεν ασχολήθηκε και πολύ με την ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας. Μια τέτοια επιτροπή δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί και με τις πλατείες και τα πάρκα, τις κατεστραμένες παιδικές χαρές, τις λακούβες στους δρόμους, την χωματερή της Δραπετσώνας...

Ακόμα υπάρχουν για συζήτηση διάφορα διαχειριστικά θέματα και οι γνωστές έκτακτες επιχορηγήσεις οι οποίες όπως έχει αναφερθεί από πολλούς δεν είναι ολοκληρωμένη παρέμβαση και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φτώχειας.

Αναλυτικά τα θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο: ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡOΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΦΟΡΕΑ Ε.Ε.Τ.Α., ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΑΠΟ ΣΦΑΚΙΩΝ  ΕΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ ΚΑΙ  ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ», ΣΤΟ Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ 2007-2013, ΤΟ ΟΠΟΙΟ   ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ.

ΘΕΜΑ 2ο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΤΤΙΚΗ 2007-2013».

ΘΕΜΑ 3ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ  ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ  ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009».

ΘΕΜΑ 4ο:  ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Ε.Τ.Α., ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ  ΕΡΓΟΥ: « ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  1.891.808,00 € ΜΕ (Φ.Π.Α.), ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΑΞΕΩΝ:  «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ», ΤΟΥ Π.Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ 2007-2013,  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ (ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ 6101- ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ).

ΘΕΜΑ 5ο:  ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΕΤΟΥΣ 2011.
 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 8/2012 ΕΠΙΤ. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ).

ΘΕΜΑ 6ο: ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ , ΤΡΙΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 62/2012, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ).

ΘΕΜΑ 7ο: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ.

ΘΕΜΑ 8ο:   ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΛΟΓΩ ΔΙΠΛΟΕΓΓΡΑΦΗΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ Τ.Α.Π.

ΘΕΜΑ 9ο:   ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΧΡΕΩΝ (Κ.Ε.).

ΘΕΜΑ 10ο:  ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΧΡΕΩΝ (Τ.Γ.).

ΘΕΜΑ 11ο: ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΧΡΕΩΝ (Η.Ι.).

ΘΕΜΑ 12ο:  ΚΑΤΑΝΟΜΗ Α΄ΔΟΣΗΣ (133.794,43 € ) ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Α΄ΘΜΙΑΣ & Β΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012

ΘΕΜΑ 13ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ  Μ.Μ).

ΘΕΜΑ 14ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ  (Μ.Π).

ΘΕΜΑ 15ο:  ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 16ο:  ΧΟΡΗΓΗΣΗ Η ΜΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 11 Η/Υ, ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ  ΤΗΣ κ. ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΕΠΙ ΤΗΣ Λ. ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 146.

ΘΕΜΑ 17ο: ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ. πηγή