Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δήλωση του Ζαχ. Ζούπη για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Μετά τις αντιδράσεις γονέων στη σύσκεψη για την παρέλαση και το Δελτίο Τύπου του Δήμου με τίτλο "Μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της παρέλασης" (εδώ) η Δημ. Κίνηση "Αναγέννηση" ζητά νέα σύσκεψη με φορείς εκπαιδευτικών και γονέων για την παρέλαση, ακύρωση της δεξίωσης που είχε αποφασίσει το Δημ. Συμβούλιο και προτείνει διάλογο με βάση τις προτάσεις γονέων και εκπαιδευτικών για ένα νέο πλαίσιο εορτασμού. 

Ο επικεφαλής της Δημ. Κίνησης "Αναγέννηση" δημοτικός σύμβουλος Ζούπης Ζαχαρίας μεταξύ άλλων δήλωσε:
"... Θεωρώ ότι:
1. Το θέμα πρέπει να απασχολήσει μέσα στην επόμενη βδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο και εκ νέου σύσκεψη με τους φορείς των γονέων και των εκπαιδευτικών, ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες συναινέσεις και συνεννοήσεις 
2. Να παρθεί πίσω κάθε ιδέα και σχέδιο αστυνομοκρατίας που μπορεί να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις. Κανένα άλλο μέτρο πέραν της διακριτικής παρουσίας της Αστυνομίας δεν μπορεί να είναι αποδεκτό και θα δημιουργήσει αντί να επιλύσει προβλήματα.
3. Θα πρέπει να μην πραγματοποιηθεί η δεξίωση μετά την παρέλαση και σε κάθε περίπτωση, το Δημοτικό Συμβούλιο να ξανασυζητήσει και να ακυρώσει την απόφαση για την διάθεση ποσού ύψους 4.000 ευρώ (!) για αυτή. Σε κάθε περίπτωση η διάθεση ενός τέτοιου ποσού στις μέρες μας προκαλεί και δημιουργεί ερωτήματα για την συνειδητοποίηση της κατάστασης που υπάρχει στην κοινωνία της περιοχής από την Δημοτική Αρχή και πλειοψηφία.
4. Λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της φετινής επετείου είναι αδύνατο να υπάρχουν ριζικές αλλαγές στην μορφή των εκδηλώσεων. Ωστόσο, ήδη έχουν κατατεθεί μια σειρά ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς των γονέων και κηδεμόνων. Αυτές, μαζί και με άλλες σκέψεις που υπάρχουν, θα πρέπει να αποτελέσουν το υλικό, την βάση ενός σοβαρού διαλόγου, ώστε να καταλήξουμε σε ένα νέο πλαίσιο που θα μπορεί να εφαρμοστεί από τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Τόσο εγώ ως Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, όσο και η Παράταξη θα εργαστούμε σ αυτές τις κατευθύνσεις." (εδώ ολόκληρη η δήλωση)