Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή στον Δήμαρχο για τη δυσοσμία

Αναφορά έντονης δυσοσμίας –Περιβαλλοντικού προβλήματος

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας από την έναρξη του σχολικού έτους 2017-18.
 Κατά το διάστημα από την 11/9/2017 και για δύο περίπου εβδομάδες, η περιβάλλουσα ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω έντονης δυσοσμίας από την περιοχή των Λιπασμάτων.
 Η δυσοσμία θύμιζε έντονα περιοχή διυλιστηρίων με αποτέλεσμα να δημιουργεί αναπνευστική δυσφορία για το προσωπικό και τους μαθητές –τριες , τόσο στο εσωτερικό του σχολείου όσο και στον προαύλιο χώρο.
Η ενόχληση αυτή γίνεται πιο έντονη για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων και της γυμναστικής.
Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται έντονα από 23/10/2017 με αποτέλεσμα να προκαλεί αποπνικτικό περιβάλλον για τα παιδιά και τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων.Τα παιδιά είναι αναγκασμένα να βιώνουν συνθήκες περιβάλλοντος ακατάλληλες για την υγεία τους.
Παρακαλούμε ώστε να ερευνήσετε το λόγο για τον οποίο τα παιδιά είναι αναγκασμένα να βιώνουν καθημερινά αυτή τη δυσάρεστη και νοσηρή κατάσταση και να μεριμνήσετε για την επίλυση του προβλήματος .
Επίσης να μας ενημερώσετε για την επικινδυνότητα της κατάστασης και αν χρειάζεται να παρθούν έκτακτα μέτρα για την προστασία των μαθητών μας. Με εκτίμηση 2o ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ