Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Εκδήλωση για τη μάχη της Ηλεκτρικής

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου (Κερατσίνι- Ιχθυόσκαλα) η εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Τα Τραγούδια της Κατοχής», για τη Μάχη της Ηλεκτρικής, που διοργανώνουν ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και η πρωτοβουλία «Η Αθήνα Ελεύθερη».  
Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου, αλλά τεχνικοί λόγοι δεν το επέτρεψαν.  
  Η αρχική ανάρτηση:  Η πρωτοβουλία «Η Αθήνα Ελεύθερη» και ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Τα Τραγούδια της Κατοχής», για τη Μάχη της Ηλεκτρικής. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου στο Κερατσίνι και γίνεται υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, της ΕΡΤ και των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Πρόκειται για μουσική παράσταση με τραγούδια και κείμενα που μιλάνε για την κατοχική δοκιμασία του ελληνικού λαού, αλλά και για την ανάταση της Εθνικής Αντίστασης. 
Η Αφροδίτη Μάνου θα τραγουδήσει για πρώτη φορά -μεταξύ άλλων- τα τέσσερα τραγούδια του κύκλου «Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη και του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που είχε πρωτοερμηνεύσει το 1966 η Μαρία Φαραντούρη.


Επιλογή- Ανάγνωση κειμένων: Μάνια Παπαδημητρίου- Αλέξης Βάκης 
Μουσική επιμέλεια- Ενορχήστρωση: Αλέξης Βάκης Επιστημονικός σύμβουλος: Μενέλαος Χαραλαμπίδης 
Τραγουδούν: Αφροδίτη Μάνου- Βασίλης Κορακάκης- Εύη Μάζη 
Παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Κορακάκης: Μπουζούκι- Μαντολίνο Πέτρος Καπέλλας: Μπουζούκι- Μαντολίνο Ντίνος Χατζηιορδάνου: Ακκορντεόν Εύη Μάζη: Φλάουτο Γιώργος Γουρζουλίδης: Πιάνο Δημήτρης Μαρινόπουλος: Κιθάρα Νίκος Γύρας: Κοντραμπάσσο Είσοδος ελεύθερη

-Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου - εργοστάσιο ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου- Κερατσίνι, Ιχθυόσκαλα.
- Ώρα έναρξης: 8 το βράδυ.
-Είσοδος ελεύθερη.