Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Για τους τρεις θερινούς κινηματογράφους, από τον "Άλλο Δρόμο"


Για τους τρεις θερινούς δημοτικούς κινηματογράφους στο Κερατσίνι Δραπετσώνα, από τον "Άλλο Δρόμο":
Μετά από τρία χρόνια τεράστιας προσπάθειας για την ανασύνταξη και επαναλειτουργία των θερινών σινεμά, που εγκαταλείφθηκαν και λεηλατήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή ...
σήμερα μπορούμε να "υπερηφανευόμαστε" ότι ο Δήμος μας συγκαταλέγεται στους πιο "σινεφίλ" δήμους της χώρας.

Με τρία θερινά σινεμά, με ταινίες Α' προβολής διατηρώντας ωστόσο μία σινεφίλ ταυτότητα στις επιλογές του, με χαμηλό εισιτήριο (3 ευρώ), σύγχρονα συστήματα ήχου και εικόνας, οικονομικά κυλικεία, αυτή η δημοτική αρχή δίνει στους πολίτες της, διέξοδο, έναν τόπο συνάντησης και ψυχαγωγίας για όλους τους πολίτες, μία πολιτιστική επένδυση για τον τόπο.

Αφιερώματα και άρθρα στο ελληνικό τύπο, αναδεικνύουν ακόμη μία πρωτοπορία αυτής της δημοτικής αρχής, που έχει στόχο να στηρίξει τους πολίτες της σε όλους τους τομείς, μέσα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για όλη την κοινωνία. Μερικά από τα σχόλια και τα άρθρα παρατίθενται παρακάτω:

Στο Κερατσίνι έχουν γιορτή (σινε-φιλική)- Newpost.gr

Τρία θερινά σινεμά – Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας πρωτοπορεί στο χώρο του κινηματογράφου- artic.gr

ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, πρωτοπορεί κοινωνικά, καλλιτεχνικά και οικονομικά. - in.gr

Κερατσίνι - Δραπετσώνα, ο πιο σινεφίλ Δήμος - inewsgr.com

Κερατσίνι - Δραπετσώνα, ο πιο σινεφίλ Δήμος: 3 αίθουσες, 3 διαφορετικές ταινίες την εβδομάδα, 3 ευρώ είσοδος - left.gr

Αναλυτικό άρθρο για την λειτουργία των θερινών σινεμά στην δημοτική εφημερίδα ''Πόλις'' :

Tη διαφορά κάνει και φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας με τη λειτουργία τριών δημοτικών σινεμά, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο των πλέον σινεφίλ Δήμων της χώρας! 
Τα τρία θερινά σινεμά της πόλης μας, διατηρούν τη ρομαντική γοητεία του παρελθόντος, ενώ παράλληλα καλύπτουν ανάγκες του παρόντος, προσφέροντας καλύτερη εικόνα και ήχο, σε συνδυασμό με ανέσεις: πολυθρόνες,τραπεζάκια, ποικιλία ποτών και εδεσμάτων, αφιερώματα καιταινίες πρώτης προβολής. Με τρεις τουλάχιστον ταινίες την εβδομάδα, με μόλις 3 ευρώ είσοδο, με 3 αίθουσες διαφορετικής φιλοσοφίας, ύφους και αισθητικής, ο Δήμος προσφέρει καλό σινεμά με άψογες τεχνικές προδιαγραφές εικόνας και ήχου, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον χωρίς διαφημιστικές ταμπέλες και θόρυβο

Τι πρέπει να ξέρεις για τους 3 θερινούς κινηματογράφους του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας:
Οι αίθουσες διαχειρίζονται στο 100% από το Δήμο. 
Ο Δήμος χρηματοδοτεί 100% και τους 3 κινηματογράφους, ο Δήμος ορίζει το πρόγραμμα των ταινιών, ο Δήμος προσλαμβάνει τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι όλοι αποκλειστικά δημότες. Έτσι μπορεί και διατηρεί το εισιτήριο των 3 ευρώ, χωρίς να στερείται ποιότητας και ανέσεων. Αυτό αποτελεί πολιτιστική επένδυση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και μία διέξοδο στους δημότες που δεν φεύγουν για καλοκαίρι.
Οι αίθουσες έχουν ποιοτικά κυλικεία με πραγματικά προσιτές τιμές προσφέροντας ολοκληρωμένη έξοδο. Μόνο πέρσι το καλοκαίρι οι 2 αίθουσες που βρίσκονταν σε λειτουργία έκοψαν περισσότερα από 15.000 εισιτήρια, μέσα σε διάστημα μόλις 2,5 μηνών, γεγονός που δείχνει την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου.
Στηρίζουμε τους νέους Έλληνες δημιουργούς με αφιερώματα σε ταινίες μεγάλου μήκους πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών.
Στο πρόγραμμα υιοθετείται η λογική της γρήγορης εναλλαγής των ταινιών μέσα στην εβδομάδα ακριβώς γιατί προσδοκούμε σε ένα σταθερό κοινό που θέλουμε να έρχεται κάθε μέρα στο σινεμά.
Στον Δήμο λειτουργεί Κινηματογραφική Λέσχη.
Όλα τα αφιερώματα είναι με δωρεάν είσοδο.
Όλες οι αίθουσες έχουν σύγχρονες αναπαυτικές καρέκλες και τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα εικόνας και ήχου.