Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

10 δημοτικοί σύμβουλοι VS Δημοτική Αρχή

Δέκα δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Φ. Μελάς υπέγραψαν κοινή δήλωση και ζητούν από τον Δήμαρχο να δώσει απαντήσεις για θέματα "ασφάλειας και επικινδυνότητας" του χώρου που ο Δήμος οργανώνει φέτος τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και για σειρά θεμάτων που άπτονται της διαφάνειας, της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου και των διαδικασιών μέσα από τις οποίες αυτές αποφασίστηκαν.

Επειδή το θέμα της "επικινδυνότητας" επανέρχεται από δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους των δημοτών, και επειδή ο χώρος των λιπασμάτων έχει γίνει ο αγαπημένος χώρος πολλών, οι δε εκδηλώσεις που γίνονται εκεί συγκεντρώνουν πλήθος πολιτών,  καλό είναι να δοθεί μια οριστική και ξεκάθαρη απάντηση για το θέμα(τα). 

Πάντως σε συζητήσεις,  από τη δημοτική αρχή λένε, ότι σύντομα, ίσως με την έκδοση της εφημερίδας του δήμου θα δοθούν, αναλυτικά, όλα τα στοιχεία για ό,τι αφορά τον χώρο και τις δράσεις που γίνονται εκεί.

 

Οι δέκα δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν στη δήλωση τους:
<Όλο το τελευταίο διάστημα ζούμε αποφάσεις, κινήσεις, πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Χρήστου Βρετάκου που αποπνέουν ετσιθελισμό, απροθυμία διαλόγου και σύνθεσης απόψεων, αδιαφάνεια. Δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά πληθαίνουν και η Δημοτική Αρχή φαίνεται να πορεύεται χωρίς να ακούει κανένα και χτυπώντας κάθε αντίθετη πρόταση.
Είναι χαρακτηριστικά όσα συμβαίνουν με αφορμή τις πολυδιαφημισμένες εκδηλώσεις που οργανώνει, αδιαφορώντας για ενστάσεις που διατυπώνονται ως ερωτήματα η και ως καταγγελίες, μη απαντώντας σε τίποτα, αδιαφορώντας προκλητικά ακόμα και όταν αυτά αφορούν θέματα ασφάλειας η και διαφάνειας στην λήψη αποφάσεων.

Αισθανόμαστε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι όλοι μας ποθούμε, οραματιζόμαστε ένα Δήμο που πρωταγωνιστεί στις πολιτιστικές πρωτοβουλίες, που γίνεται επίκεντρο δραστηριοτήτων και αυτό σημαίνει και εκδηλώσεις και ουσιαστική ενθάρρυνση της δραστηριότητας των φορέων της πόλης και υποδομές. Το πρόβλημά μας επομένως δεν ειναι αυτό. Το πρόβλημά μας εστιάζεται σε δύο επίπεδα και για αυτά ακριβώς δημοσιοποιούμε τα ερωτήματά μας και τις ενστάσεις μας, ζητώντας από τον Δήμαρχο να πάρει σαφείς θέσεις. 

Το πρώτο επίπεδο αφορά στην ασφάλεια των πολιτών που καλούνται στον συγκεκρμένο χώρο και στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.Ας πάρει θέση λοιπόν ο Δήμαρχος

η συνέχεια εδώ