Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

«Ευρεία σύσκεψη»!

«Ευρεία σύσκεψη», μας πληροφορεί το δελτίο τύπου, το οποίο κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα,  για το θέμα της δυσοσμίας που για κάποια χρονικά διαστήματα γινόταν αισθητό στην περιοχή της Δραπετσώνας και της Χαραυγής. 
Α, ωραία νοιάστηκαν λες, και ησυχάσεις! Μετά προβληματίζεσαι, μιας και η  "ευρεία σύσκεψη", εκτός των άλλων, κατέληξε σε διαπιστώσεις, όπως αυτή που την αναφέρουν  πολλές φορές την ημέρα, όποιοι ασχολούνται, έστω και ως "πολιτευτές εν αναμονή", με θέματα της περιοχής: πρόκειται μια περιοχή «με συσσωρευμένα και χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα»! 

Δελτίο τύπου γιατί; 
Για ενημέρωση, για επικοινωνία ή ακόμα χειρότερα για διαφήμιση του αυτονόητου!  Δηλαδή της υποχρέωσης αυτών  που έχουν επιλεγεί να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν τα «συσσωρευμένα και χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα». 
Βέβαια δεν έγινε και τίποτε, ένα ενημερωτικό κείμενο είναι, οι πολίτες πρέπει να ξέρουν θα πει ο  πολιτευτής! 
Και θα ήταν ένα κείμενο εάν δεν κατέληγε, στο στερεότυπο,  όπως κάθε κείμενο μετά από  ευρεία σύσκεψη. «Από τους μέχρι σήμερα ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή, δεν έχει εντοπιστεί η προέλευση των οσμών (άφαντες) και η ταυτοποίηση του είδους του ρυπαντικού φορτίου. Και γιατί μας το λέτε! Μήπως δεν υπήρξαν;
 Οκ, έχουμε κουραστεί! Κάθε φορά που ξεσηκώνεται κάποιο κύμα αμφισβήτησης και αντίδρασης η απάντηση, η εύκολη λύση είναι η ευρεία σύσκεψη. Λες και, εάν η σύσκεψη ήταν μικρή, έγκαιρη και μη θορυβώδης, δεν θα είχε τα αντίστοιχα αποτελέσματα, ίσως και καλύτερα, και δεν θα κατέληγε σε αυτοψίες και «μέτρα». Λες και δεν ζουν όλοι στην περιοχή,  δεν αναπνέουν, και δεν έχουν κάποια υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους.

Αυτές οι ευρείες συσκέψεις έχουν ξαναγίνει για άλλα θέματα, ίσως και για το ίδιο, και λειτουργούν, τελικά, ως αμορτισέρ το οποίο σβήνει τους κραδασμούς και επαναφέρει την ισορροπία. Και δυστυχώς, και άλλοι, που είχαν την τιμή να καθίσουν στις μαύρες αναπαυτικές πολυθρόνες, στην ευρεία σύσκεψη κατέφευγαν κκάποιες φορά που το κίνημα των πολιτών άρχιζε να κινείται, έστω και λίγο!  

"Ευρεία συσκέψη" ή δράση;
 Εάν μια περιοχή είναι υποβαθμισμένη δεν διαχειρίζεσαι την μιζέρια της. Το πας παρακάτω ή σιωπάς! Διαφορετικά επιτρέπεις τις δεύτερες σκέψεις ότι όλα είναι επικοινωνία και το χειρότερο επιτρέπεις να διαχέεται στην ατμόσφαιρα το μηδενιστικό «όλοι ίδιοι είναι» ...