Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

"Πόλις", η εφημερίδα του δήμου!

Κάθε δημοτική αρχή, "που σέβεται τον εαυτό της", θέλει την εφημερίδα της! Θέλει να δει στο χαρτί τυπωμένες τις πολιτικές και τα σχέδια της. Να κοινοποιήσει την πολιτική της, όπως λένε και οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία με τις αναπαυτικές πολυθρόνες! 
  Τι κι αν κλείνουν κάθε μέρα εφημερίδες και το βάρος της ενημέρωσης ρίχνεται στην ηλεκτρονική ενημέρωση, εκεί στο δεύτερο όροφο, ζουν σε άλλη εποχή, θέλουν "να μυρίζουν τυπωμένο χαρτί και μελάνι"! 
Αυτές τις μέρες με μια ποικιλία από γνωστές, παλιές ειδήσεις κυκλοφορεί ήδη το 3ο τεύχος της εφημερίδας "Πόλις".
Η εφημερίδα, στο κειμενάκι που την συνοδεύει στο διαδίκτυο, αυτοδιαφημίζεται ότι "καλύπτει όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας"(!) και παρουσιάζει μια χαρούμενη, υπέροχη εικόνα, με επιτυχίες και ωραίες ιδέες.
Βέβαια, η καθημερινότητα της πόλης είναι λίγο διαφορετική, όλοι βλέπουν τα προβλήματα γύρω τους, γνωρίζουν τις ανοιχτές πληγές της πόλης και αυτό δεν αλλάζει με εφημερίδες, έστω και εάν είναι προσεγμένες και έχουν "μοντέρνα αισθητική" (!), όσο χαρτί και εάν ξοδευτεί... 
Και κάτι ακόμα, μια εφημερίδα, μια δημοτική εφημερίδα η οποία εκδίδεται με χρήματα του δήμου πρέπει να έχει και μια άλλη άποψη, και βεβαίως την άποψη, τη δράση και των υπόλοιπων παρατάξεων. Αναλογικά μεν, αλλά πρέπει να την έχει, διαφορετικά μοιάζει με προεκλογικό έντυπο και καθόλου εφημερίδα Δήμου, ακόμα και άλλης εποχής...  
ΥΓ. Στα αξιοσημείωτα: υπάρχει απαγόρευση αναδημοσίευσης... χωρίς γραπτή άδεια! Έλεος!  Η κοινοποίηση του συνδέσμου όμως, μάλλον επιτρέπεται! Η εφημερίδα εδώ

Το κειμενάκι που συνοδεύει την ανάρτηση στο διαδίκτυο: Κυκλοφορεί το νέο τεύχος της Πόλεως. Κυκλοφορεί από σήμερα το 3ο τεύχος της Πόλεως. Η Πόλις είναι η εφημερίδα του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που διανέμεται δωρεάν. Με μοντέρνα αισθητική και πιο προσεγμένη από κάθε άλλη φορά, καλύπτει όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας.
Μεταξύ άλλων, στο 3ο τεύχος της Πόλεως:
• Ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος γράφει για το πώς η δημοτική αρχή υποχρεώνει για πρώτη φορά τους έχοντες να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους.
• Υπάρχει αναλυτικό ιστορικό για τη μεγάλη δικαστική επιτυχία του δήμου απέναντι στον ΟΛΠ, ο οποίος αναγκάστηκε να καταβάλει 6,8 εκατομμύρια για οφειλόμενα δημοτικά τέλη.
• Παρουσιάζεται λεπτομερώς το σχέδιο για την ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων.
• Γίνεται εκτενής αναφορά σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης της πόλης μας.
Αντίτυπα της Πόλεως μπορείτε να βρείτε σε όλα τα δημοτικά κτίρια, καθώς και σε κεντρικά σημεία της πόλης.