Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

... και τώρα "τρέχουμε"!

Μετά από σιωπή εβδομάδων, και ενώ ολοκληρώθηκε, με ...πολλές ανακοινώσεις, η συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ, ήδη αναμένεται η αλλαγή μελών του ΔΣ, η δημοτική αρχή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας δηλώνει ότι οι υπηρεσίες του δήμου είναι έτοιμες να ξεκινήσουν την "Ανάπλαση των Λιπασμάτων",  αλλά η παραχώρηση οιάζει να έχει περιέλθει σε τέλμα"!  
Με την ανακοίνωση ζητεί να γίνει, άμεσα, η παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας της έκτασης του παράκτιου μετώπου της λιμενοβιομηχανικής ζώνης και για το θέμα θα δώσουν, τη Πέμπτη 17 Μαρτίου, στη 1μμ,  συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:  <Τρεις μήνες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στα Λιπάσματα και τη δημόσια δέσμευσή του, για δεύτερη φορά, σχετικά με την παραχώρηση της έκτασης στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Ενώ οι υπηρεσίες του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι έτοιμες να ξεκινήσουν την ανάπλαση των Λιπασμάτων που θα αποτελέσει έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, η παραχώρηση μοιάζει να έχει περιέλθει σε τέλμα. Τόσο η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας όσο και η Περιφέρεια Αττικής επιμένουν ότι η παραχώρηση πρέπει να γίνει αμέσως ώστε να ξεκινήσουν τα έργα και να μπορέσουν οι πολίτες το συντομότερο να χαρούν το παραλιακό μέτωπο.

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου στη 1μμ, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα δώσουν Συνέντευξη Τύπου σχετικά με το ζήτημα των Λιπασμάτων. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας (Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι).>