Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Προσλήψεις εκπαιδευτικών από τους Δήμους μέσω Κοινωφελούς Εργασίας


Νέα Πρόταση Για Τα Κενά: Προσλήψεις Εκπαιδευτικών Από Τους Δήμους Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας Του ΟΑΕΔ.
Τις αποφάσεις για τον τρόπο κάλυψης των κενών που απέμειναν στα σχολεία αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας το υπουργείο Παιδείας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα φανεί και αν θα αποκλιμακωθούν οι καταλήψεις στα σχολεία, οι οποίες εμφάνισαν κάμψη την προηγούμενη εβδομάδα. 
Μετά την κατακραυγή του σεναρίου της εθελοντικής εργασίας ένα νέο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο τραπέζι, όπως αναφέρουν σήμερα “ΤΑ ΝΕΑ”. 
Σύμφωνα με αυτό συζητιέται να προσληφθούν άνεργοι εκπαιδευτικοί από τους δήμους μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, τα οποία όμως αφορούν πεντάμηνες συμβάσεις. Ωστόσο και αυτή η εκδοχή αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς τέτοια προγράμματα υλοποιούνται μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ οι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται από το υπουργείο Παιδείας. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο τις επόμενες ημέρες μόλις επιστρέψει από την Ιαπωνία. 
Το σενάριο της εθελοντικής συνεισφοράς εκπαιδευτικών (δηλαδή κάλεσμα να εργαστούν δωρεάν όσοι επιθυμούν με αντάλλαγμα μόρια για μελλοντικό διορισμό), σύμφωνα με το ρεπορτάζ των “ΝΕΩΝ” την περασμένη Παρασκευή δείχνει τα χάνει έδαφος ύστερα από πολλές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποκλειστεί. 
Αν δεν βρεθεί άλλος τρόπος να καλυφθούν τα 1.000 κενά περίπου που υπολογίζεται να απομείνουν έπειτα από τις άλλες ενέργειες του υπουργείου, όπως πάγωμα συνταξιοδοτήσεων, ανάκληση αποσπάσεων σε φορείς, υπερωρίες, παράλληλες αναθέσεις μαθημάτων, χρησιμοποίηση κονδυλίων από άδειες άνευ αποδοχών που έχουν λάβει εκπαιδευτικοί κ.α., είναι ενδεχόμενο να προχωρήσει. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, εφόσον αναλάβει την κυβέρνηση, μόρια που θα χορηγηθούν κατόπιν εθελοντικής εργασίας.πηγή