Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Το πρώτο φάουλ!



Δημαιρεσίες...

Την Κυριακή 7/9/2014 στις 10 π.μ. το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας θα συνεδριάσει για πρώτη φορά για την εκλογή των µελών του Προεδρείου του ∆ηµοτικού Συµβουλίου για τη δηµοτική περίοδο 2014-2019 μετά από πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασµού, ο οποίος έχει εκλεγεί µε τις περισσότερες ψήφους. 
Το Προεδρείο αποτελείται από τον Πρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, τον Αντιπρόεδρο, που προέρχεται από την παράταξη της µείζονος µειοψηφίας του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, και τον Γραµµατέα, ο οποίος προέρχεται από τις παρατάξεις της ελάσσονος µειοψηφίας του ∆ηµοτικού Συµβουλίου. 
Ακόμη στην ίδια συνεδρίαση θα εκλεγούν και τα μέλη της Οικονοµικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 
Οι δημαιρεσίες γίνονται δύο φορές στην θητεία της δημοτικής αρχής, την Κυριακή, 7 Σεπτεµβρίου 2014 µε την έναρξη της δηµοτικής περιόδου και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, κατά το τρίτο έτος αυτής.

Φυσικά και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στην ιστοσελίδα του δήμου. Συνεχίζεται η ίδια απαράδεκτη κατάσταση, να μην υπάρχει ενημέρωση του δήμου, ή να υπάρχει επιλεκτική ενημέρωση, αν και στον νόμο προβλέπεται να γνωστοποιούνται οι συνεδριάσεις και η ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου.
 Φαίνεται ότι οι δημοτικοί άρχοντες, (οι πρώην και οι επόμενοι) δεν θέλουν στις συνεδριάσεις τους ...τα αδιάκριτα βλέμματα των πολιτών! 

Βέβαια υπάρχουν και ελαφρυντικά, μιας και το ξεκίνημα της δημοτικής θητείας συνέπεσε  για πρώτη φορά με τη νέα σεζόν σε πολλούς τομείς, με το ξεκίνημα των παιδικών σταθμών (αλήθεια πότε θα ανοίξουν;), τα προβλήματα από την ανάληψη της εξουσίας και το ξεκίνημα των μαθημάτων στα σχολεία, όπου γίνεται «χαμός». 
Πάντως ένα δελτίο τύπου, είπαμε στο επίκεντρο άνθρωπος, ανάμεσα στα τόσα άλλα, τα "επετειακά", για την καθημερινότητα των πολιτών π.χ. παιδικοί σταθμοί, κλπ, δεν θα έβλαπτε και θα ενημέρωνε όσους αγωνιούν…