Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ανοιχτή συγκέντρωση η τελετή ορκωμοσίας!

Με ανοιχτό κάλεσμα η νέα Δημοτική αρχή μετατρέπει την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 31 Αυγούστου στις 6:30 στο χώρο των Λιπασμάτων, με κεντρικό σύνθημα την απόδοση του χώρου της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας στο λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Η έξυπνη αυτή απόφαση διασκεδάζει τις εντυπώσεις από την μη κατάθεση προγράμματος δράσης στην προεκλογική περίοδο, ούτε προγράμματος το οποίο θα ενέκρινε η γενική συνέλευση του "άλλου δρόμου" όπως  είχε ειπωθεί (Συνέλευση με θέμα: "η πρόταση για τη νέα Δημοτική Αρχή''), και έγκαιρα έγινε για την κατανομή των θέσεων ευθύνης...
Επιπλέον βάζει στην κορυφή της ατζέντας για τη θητείας της, την απόδοση του χώρου της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας στο λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και παράλληλα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα διαμαρτυρίας προς αυτούς οι οποίοι αποφασίζουν ερήμην της τοπικής κοινωνίας! 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  26/08/2014
Συνδημότες – Συνδημότισσες
Η κυβέρνηση και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν δείξει τις προθέσεις τους για το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της.
Θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή των 640 στρεμμάτων στην περιοχή του πρώην εργοστασίου των Λιπασμάτων σε μια νέα χαβούζα .
Θέλουν να φέρουν και φέρνουν μέσα στην πόλη μας , μια βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων από τα καράβια που προσεγγίζουν το λιμάνι του Πειραιά, παραγωγής ορυκτελαίων και αποθήκευσης πετρελαιοειδών. Φέρνουν μέσα στο σπίτι μας μία δραστηριότητα που υποβαθμίζει το περιβάλλον και απειλεί άμεσα την υγεία και την ίδια μας τη ζωή.
Θα τους αφήσουμε να υποθηκεύσουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας;
Θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω, τότε που οι πόλεις μας είχαν μετατραπεί σε χώρο υποδοχής όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων του λεκανοπεδίου;
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας “ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” και η νέα Δημοτική Αρχή καλούν το λαό της πόλης να αντιδράσει, να αντισταθεί στα σχέδιά τους.
Όλοι μαζί να απαιτήσουμε:
Απόδοση του χώρου στο λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας γιατί σ΄ αυτόν ανήκει.

Ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα.
Χώρους πράσινου.
Αξιοποίηση των παλιών βιομηχανικών κτιρίων ώστε να γίνουν κοιτίδα ιστορικής μνήμης, πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργίας.

Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Κυριακή 31 Αυγούστου στις 6:30 στο χώρο των Λιπασμάτων.
Όλοι μαζί, λαός και Δημοτική Αρχή , να στείλουμε το μήνυμα :
Η πόλη ξεκινά από την περιοχή των Λιπασμάτων. Όσοι σχεδιάζουν το μέλλον για μας χωρίς εμάς να γνωρίζουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Τρόποι πρόσβασης στο χώρο της εκδήλωσης:
Τρόλλεϊ Δραπετσώνας (Νο 20) , Λεωφορεία ΟΛΠ ( μέσα από το λιμάνι)
Δημοτικά λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 17:45 από : πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) , πλατεία Ευγένειας , πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο ) και από Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας.