Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Πρόβα συνεργασίας στο λιμάνι!



 Ο υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ για τον Πειραιά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θοδωρή Δρίτσα θα είναι ο μέχρι πρότινος υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ για τον δήμο του Πειραιά.
Ο Η. Τζανετουλάκος μετά τη συνάντηση με τους συνεργάτες του ανακοίνωσε ότι θα κατέβει υποψήφιος με το «Λιμάνι της αγωνίας», τον συνδυασμό του Θοδωρή Δρίτσα τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Θ.Δρίτσας δήλωσε: Καλωσορίζουμε τον Ηλία Τζανετουλάκο στον συνδυασμό μας "Το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς, η Πόλη μας". Καλωσορίζουμε τους φίλους της ΔΗΜΑΡ που επιλέγουν να συστρατευθούν στη μάχη των πολιτών για τον Πειραιά. 
Βάζοντας πάνω από τα κόμματα και την προσωπική πολιτική ανέλιξη των μελών τους, το κοινό συμφέρον της πόλης, οι δύο δημοτικές κινήσεις ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς αντιπάλους τους. Η συνεργασία αυτή δίνει και ένα ευρύτερο συμβολικό μήνυμα, μιας και σπάει τον πάγο μετά τις κυβερνητικές περιπέτειες της Δημάρ,  για συνεργασίες των δυνάμεων της αριστεράς!

Στην πόλη μας, μετά την αρχική διακήρυξη του «άλλου δρόμου» και το πλαίσιο  αρχών που έβαζε, το οποίο εμμέσως πλην σαφώς απέκλειε συνεργασίες, η «Αλλιώτικη πόλη» στην οποία συμμετείχαν κυρίως στελέχη της Δημάρ απομακρύνθηκε, δεν έχει γίνει γνωστό αν ποτέ έγινε κάποια συζήτηση!  Τελικά η "Αλλιώτικη πόλη" ένωσε τις δυνάμεις της με την «Ανατροπή» και την «Αναγέννηση» και με άλλους δημότες που δηλώνουν ότι θα στηρίξουν στις ευρωεκλογές τον σύριζα, καθώς και με άλλους κάτω από τη στέγη του συνδυασμού "Αναγέννηση τώρα"!
Για το θέμα και τη μη συνεργασία στον δήμο Κερατσινινίου-Δραπετσώνας, υπάρχει ένα ενδιαφέρον σχόλιο στην ιστοσελίδα «σταγόνα» εδώ. Χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο αναφέρει:  «Μιλώντας για πράματα που ως ένα βαθμό γνωρίζω, και εδώ σ' εμάς (Κερατσίνι - Δραπετσώνα), θα έπρεπε να είχαν γίνει ειλικρινείς προσπάθειες για να κατέβουν από κοινού ο Άλλος Δρόμος και η Αλλιώτικη Πόλη. Όχι φυσικά δίχως σαφές αυτοδιοικητικό στίγμα και συμφωνία στις βασικές προτάσεις για τον δήμο μας και τους συνδημότες μας. Το τονίζω αυτό, διότι η ενότητα θεωρώ ότι δεν είναι αυτοσκοπός. Εν πάση περιπτώσει, τώρα τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και εδώ δεν υπάρχουν ισχυροί εχθροί για να τους αναγκάσουν να δώσουν τα χέρια.»