Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Παρέλαση στη Δραπετσώνα

Πραγματικά είναι απορίας άξιον, με όποιο θέμα καταπιαστούν οι υπεύθυνοι του δήμου "τα κάνουν άνω κάτω"! Τελευταίο επίτευγμα η παρέλαση.
Για κάποιο λόγο, η καλύτερα για κάποιο "προεκλογικό λόγο" σκέφτηκαν μετά από 3 χρόνια τη Δραπετσώνα και αποφάσισαν η παρέλαση να γίνει εκεί. Καλά έκαναν! Να χαρεί και ο δημοτικός σύμβουλος ο οποίος μελαχολούσε ανήμερα της εθνικής γιορτής...
Από εδώ και πέρα όμως,  αρχίζουν τα ευτράπελα! Αντί να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός, να ενημερωθεί η έγκαιρα εκπαιδευτική κοινότητα, να δοθούν οι απαραίτητες διευκολύνσεις, να οργανωθεί καλά όλο το εγχείρημα, αφήνονται όλα να λειτουργήσουν με την καλή διάθεση κάποιων ανθρώπων.
 Έτσι όμως δεν γίνεται! Αφού πήρατε την απόφαση, ας γίνει τουλάχιστον σωστά, υποστηρίξτε την! Είναι δύσκολο;
 Μέχρι σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί τεχνικά θέματα, σε κάποια σχολεία δεν είχαν έως και την Πέμπτη φτάσει οι οδηγίες, δεν υπήρξε ένα σχεδιάγραμμα του χώρου, πρώτη φορά κάποιοι εκπαιδευτικοί, δεν είναι όλοι Κερατσινιώτες, θα συνοδεύουν μικρά παιδιά και θα πάνε σε μια άγνωστη περιοχή.  Το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι θα μεταφερθούν περίπου 2000 μαθητές στη Δραπετσώνα για να παρελάσουν όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην οδό "Αγωνιστών Πολυτεχνείου". 
Παρά τις προσπάθειες κανένας δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο χώρος συγκέντρωσης κάθε σχολείου (στην πλατεία Κύπρου υπήρχε συγκεκριμένος χώρος για κάθε σχολείο), ποιο είναι το ακριβές σημείο εκκίνησης, που θα συναντηθούν  οι σημαιοφόροι, οι οποίοι θα είναι στον τόπο όπου θα μιλήσει ο δήμαρχος, με τα τμήματα της παρέλασης. Φτάσαμε στο σημείο όλα τα σχολεία να δίνουν ραντεβού στον Άγιο Φανούριο (το πιο γνωστό σημείο της περιοχής) και από το "συνωστισμό" φοβούμαστε  ότι θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!
 Τελευταία σηκώθηκε το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησαν να αντιδρούν και οι γονείς στους οποίους μεταβιβάστηκε εμμέσως η ευθύνη μεταφοράς των παιδιών, βγήκαν και κάποιοι με ευχές στο διαδίκτυο να πάνε όλα καλά και ένα απλό διαδικαστικό θέμα έγινε θέμα συζήτησης σε όλα τα σπίτια! 
Αναμφίβολα  κάθε επικοινωνιολόγος θα ζήλευε τον τρόπο όπου με μια κίνηση τους βάζεις όλους απέναντι σου: γονείς, εκπαιδευτική κοινότητα, Κερατσινιώτες, καταστηματάρχες αλλά και Δραπετσωνίτες!

ΥΓ. Αλήθεια την ιδέα, η οποία έριξε λάδι στη φωτιά, να μεταφέρει με λεωφορεία ο Δήμος μόνο τους παραστάτες και σημαιοφόρους ...από την πλατεία Κύπρου, ποιος  την είχε;