Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Η συνεδρίαση για την τροποποίηση του ΓΠΣ δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας!

Τα καλοκαίρια οι άνθρωποι είναι στις παραλίες και προσπαθούν να χαλαρώσουν, αυτό μας προτρέπει και ο Δήμος μας με την αφίσα δίπλα "Θαλάσσια μπάνια για όλους τους δημότες"!
Οι δημοτικοί σύμβουλοι άνθρωποι είναι και αυτοί ...και δημότες, τι να κάνουμε, έχουν ανάγκες!

...Δυστυχώς μια απόφαση που θα μπορούσε το Δημοτικό Συμβούλιο να την πάρει έγκαιρα, να γίνει συζήτηση σε βάθος, να ακουστούν ψύχραιμες προτάσεις για το μέλλον της πόλης, να μιλήσουν πιθανόν και ειδικοί, αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα και να παρθεί η απόφαση στις 2 Αυγούστου σε συνθήκες καύσωνα και με την πόλη άδεια!
Τελικά η συνεδρίαση δεν έγινε...  " Έλλειψη απαρτίας!"
Τι να πούμε... Καλό Καλοκαίρι...

Τσιρίδης : "Η έλλειψη απαρτίας ακύρωσε την πιο σπουδαία απόφαση που επρόκειτο να πάρει ο Δήμος, την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
 Αν τελικά η σχετική απόφαση δεν ληφθεί σύντομα, θα θεωρηθεί ότι ο Δήμος αποδέχεται την εισήγηση του ΟΡΣΑ που είναι καλύτερη σε ένα σημείο (προβλέπει συντελεστές δόμησης 2,0) από ό,τι θέλει ο δήμος (θέλει 2,6) όμως είναι καταστροφική για την Ανάπλαση (και πιθανώς διεφθαρμένη) αφού προβλέπει ΣΔ 0,6 αντί 0,4 που θέλει ο Δήμος."

Ζούπης: "Διάλογος με κάποιους σχετικούς φορείς ποτέ δεν έγινε. Ξαφνικά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καλεστήκαμε σε συνεδρίαση στις 2 Αυγούστου, ώστε να καταλήξουμε σε θέσεις για το Σχέδιο του ΟΡΣΑ. Ως εισηγητικό της Διοίκησης του Δήμου πήραμε μιάμισυ σελίδα που ουσιαστικά διαφοροποιόταν στην πρόταση του ΟΡΣΑ για τον Συντελεστή Δόμησης. Ο ΟΡΣΑ επικαλούμενος – ορθώς κατά την άποψή μου – πολεοδομικό κορεσμό, πρότεινε ο μέσος όρος του συντελεστή δόμησης να γίνει 2.Ο Δήμαρχος που κατάγγελνε τις "Διοικήσεις των Πολιτικών Μηχανικών που γέμισαν μπετόν το Κερατσίνι" και η Διοίκηση του Δήμου πρότειναν ο Συντελεστής να …..μείνει 2.6 ! Προχειρότητα αλλά και υποκρισία. Επιεικώς …"