Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Η τροπολογία του Δήμου και μια διαφορετική σκέψη(πρόταση) ...για τη δυσοσμία στη Δραπετσώνα!

Δεν το πιστεύω, ο Μητσοτάκης αντιμελισσανιδικός; Κι όμως βρε...
Συντάκτης Λάκης Ιγνατιάδης, stagona 4u

Εισαγωγικά να υπενθυμίσουμε πως έχουν περάσει οχτώ χρόνια από τότε που παραμονή των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, μέσω του πράσινου υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, άναψε πράσινο φως για τη λειτουργία της Oil One στην περιοχή της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα και τέσσερις μήνες από τότε που ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος σε ένα σχολικό αγιασμό ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη να λύσει το πρόβλημα της μελισσανιδίλας, αυτού του αέριου ρύπου που είναι βαρύς και ανθυγιεινός για όσους ζουν κι εργάζονται στην περιοχή του Δ. Πειραιά.

Δεν είναι καθόλου απίθανο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην τον είχαν ενημερώσει ως όφειλαν οι βουλευτές Α' και Β' Πειραιά της Ν.Δ για το οξύ πρόβλημα της μελισσανιδίλας, αυτού του δύσοσμου τοξικού ρύπου της Oil One που πλήττει τον κόσμο στη Δραπετσώνα στο Κερατσίνι στον Πειραιά και στο Πέραμα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος γιατί να μην κινήθηκε και ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκας και ο υφυπουργός κ. Γ. Αμυράς, όπως επίσης και ο Περιφερειάρχης κ.Πατούλης. Ίσως επίσης να μην έδωσε σημασία ο πρωθυπουργός μας στο σύστημα Μαρινάκη που υποστήριξε για δύο χρόνια με όλα τα μέσα που διαθέτει τη θέση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας για την μετεγκατάσταση, όπως και να μην υπέπεσαν στην αντίληψή του τότε που ήταν η μείζων αντιπολίτευση, οι μαζικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από το 2015 ή να μην έδωσε την πρέπουσα σημασία στην τροπολογία του Δημοτικού Συμβουλίου που κατέθεσαν στη Βουλή πρόπερσι τα μικρά κόμματα και έτσι να είχε την άνεση, αν το έχει ανάγκη η συνείδησή του, να δηλώνει άγνοια.

Είναι όμως απίθανο να μην κατέγραψε στις 12 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα του αγιασμού στα σχολεία, αυτό που του είπε ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος καθώς παρευρέθηκαν και οι δύο ως επίσημοι επισκέπτες στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας. Τότε ο δήμαρχος στο λόγο που εκφώνησε του ανέφερε ενώπιος ενωπίω το οξυμένο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής εξ αιτίας της μελισσανιδίλας και του ζήτησε να το λύσει επειγόντως. 
η συνέχεια του άρθρου εδώ stagona4u