Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Το νέο βρεφικό τμήμα(Κρώσφηλδ) και η απάντηση επιτροπής αγώνα των γονέων

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του
 Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας  για τη λειτουργία του νέου τμήματος για βρέφη, στον παιδικό σταθμό Κρώσφηλδ προκάλεσε την απάντηση της  επιτροπής αγώνα γονέων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. 
Οι γονείς τοποθετούνται απέναντι στην ανακοίνωση του δήμου, δηλώνουν ότι «…ακόμη πολλά μπορούν να γίνουν» και παράλληλα καλούν τους γονείς στην ιδρυτική συνέλευση του συλλόγου γονέων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στις 17:30,στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη!


Ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής:
<ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΚΡΩΣΦΗΛΔ
Την Τρίτη 01/11 ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο βρεφικό τμήμα, στον παιδικό σταθμό Κρώσφηλδ. Με αυτό το τμήμα των 14 βρεφών και την απορρόφηση από τα βρεφικά τμήματα των υπόλοιπων σταθμών, ολοκληρώνεται η τοποθέτηση και φιλοξενία των βρεφών, των δημοτών που είχαν κάνει αίτηση για να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στα βρεφικά τμήματα.
Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται συνολικά 240 βρέφη στους βρεφικούς σταθμούς στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Σε σταθμούς χωρίς κενά σε διδακτικό προσωπικό αντιθέτως με πλήρη κάλυψη των θέσεων. Χωρίς τροφεία και με παιδαγωγικά προγράμματα που στοχεύουν και θέτουν ως προτεραιότητα την φροντίδα και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.
Οι ανάγκες της πόλης σίγουρα είναι μεγάλες και οι υποχρεώσεις που απορρέουν έχουν προτεραιότητα. Με γνώμονα αυτό καταφέραμε και δημιουργήσαμε υποδομές στο σταθμό Κρώσφηλδ και εξοπλίσαμε ένα σύγχρονο βρεφικό τμήμα που είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς μας φίλους.
Σίγουρα ακόμη πολλά μπορούν να γίνουν. Με αυτή τη λογική, ξεκινάμε ένα μεγάλο βρεφονηπιακό σταθμό στο πρώην εργοστάσιο του Καχραμάνογλου, όπως και έναν ακόμη στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου, καλύπτοντας το κενό στην περιοχή της Αμφιάλης. Η παρούσα δημοτική αρχή εργάζεται, σχεδιάζει και υλοποιεί με σκοπό να είναι διαρκώς κοντά στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους.>


Ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα γονέων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας:

<Αγαπητοί – ες, γονείς και κηδεμόνες, 
Με απορία και έκπληξη διαβάσαμε την «πανηγυρική» ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την έναρξη του βρεφικού τμήματος στην Κρώσφηλδ (αφορά 14 βρέφη).
Ομολογουμένως μια ευχάριστη εξέλιξη, που ήταν αποτέλεσμα της πίεσης και των διεκδικήσεων που ασκούμε από τις αρχές του Σεπτέμβρη, καθώς πάνω από 95 βρέφη είχαν μείνει εκτός σταθμών.

Παρ’ όλα αυτά θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής, γιατί δεν έχουμε «μνήμη χρυσόψαρου»:
  • 1ον Μεγάλο τμήμα γονιών των βρεφών που βρέθηκαν εκτός και αφού δεν είχε βρεθεί έγκαιρη λύση από τη δημοτική αρχή, απέσυραν το ενδιαφέρον τους, αφού στο μεσοδιάστημα – αναγκαστικά – λόγω των φυσιολογικών υποχρεώσεών τους στην εργασία, βρήκαν άλλη λύση και προφανώς κοστοβόρα. Άρα η μεγάλη καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος ώθησε, εκ των πραγμάτων, σημαντικό τμήμα παιδιών που αιτήθηκαν εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.
  • 2ον Υπάρχουν γονείς που δεν έχουν αποσυρθεί από την αίτησή τους στο Δήμο και ακόμα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ τα βρέφη τους σε σταθμό! Άρα πως επικαλείται η δημοτική αρχή ότι «ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση»;;;Ακόμα και μια εκκρεμότητα να υπάρχει, δεν έχει ολοκληρωθεί τίποτα!
  • 3ον Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ποια ήταν η αρχική αντίδραση της δημοτικής αρχής, όταν ξεκινήσαμε το εγχείρημα για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή να μη μείνουν τα παιδιά μας εκτός σταθμών. Όταν αιτηθήκαμε συνάντηση, για να καταθέσουμε τα αιτήματά μας, η αρχική απάντηση ήταν: «Να συναντηθούμε, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε τα παιδιά όταν δεν υπάρχουν κενές θέσεις». Όλοι μας καταλάβαμε τότε ποια είναι η πραγματική διάθεση του Δήμου και ότι αν δεν πιέσουμε, δεν κάνουμε γνωστό το πρόβλημα και δεν διεκδικήσουμε να τοποθετηθούν τα παιδιά μας σε σταθμό, η δημοτική αρχή ακόμα θα «έψαχνε» λύσεις για το απώτερο μέλλον… Αποδείχθηκε στην πράξη ότι αν δεν παλέψουμε εμείς, κανένας δεν θα μπει στον κόπο να μας λύσει τα προβλήματα…
  • 4ον Δεν σχολιάζουμε καν, το ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες, όταν υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα που πρέπει να έχουν μια θέση σε βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό, δημόσιο και δωρεάν με όλες τις απαραίτητες παροχές σε προσωπικό, κτίρια, δραστηριότητες. Αλλά οι υποδομές που έχουν διαμορφώσει η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή (σημερινές και προηγούμενες) είναι κυριολεκτικά μια «σταγόνα στον ωκεανό»! Σε ένα σημείο ‘‘συμφωνούμε’’ με την ανακοίνωση: «…ακόμη πολλά μπορούν να γίνουν».Ξέρουμε όμως πλέον ότι κανένας δεν θα μας τα δώσει, θα τα κατακτήσουμε με τις διεκδικήσεις μας!

Για αυτό προχωράμε σε δημιουργία ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ στο Δήμο μας!
Γιατί, ακόμα χρειάζεται να λυθούν:
  • Τα μεγάλα προβλήματα με το μεσημεριανό ύπνο πολλών παιδιών, που έχουν αναγκάσει τους γονείς να σμπαραλιάζουν τα ωράριά τους και εμποδίζουν πολλούς γονείς να βρουν δουλειά, μιας και για όποια ζευγάρια δουλεύει μόνο ο ένας γονιός, ο δήμος θεωρεί αυτονόητο ότι το παιδί τους δε δικαιούται ολοήμερο γι’ αυτό και τους τίθεται εκβιαστικά το δίλημμα «ή μέχρι τις 13:00 ή καθόλου»!
  • Τα προβλήματα μετακίνησης των παιδιών που έχουν τοποθετηθεί χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία τους
  • Το ότι μια ολόκληρη περιοχή – η Αμφιάλη – έχει μόλις 15 θέσεις για βρέφη!
  • Αυτά και ό,τι άλλο πρόβλημα προκύπτει για τα παιδιά μας, θα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, με ένα δυνατό σύλλογο!
Και τη ίδια ώρα μέσα από τη δράση του συλλόγου μας θέλουμε να αναπτύξουμε την πολιτιστική – αθλητική – ψυχαγωγική δραστηριότητα για τα παιδιά μας, μέσω παραστάσεων, θεατρικών και άλλων δρώμενων.

Σας καλούμε λοιπόν, στην ιδρυτική συνέλευση του συλλόγου την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στις 17:30,στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (Εμμανουήλ Μπενάκη 70, Κερατσίνι).
Η επιτροπή αγώνα γονέων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας 4/11/2022>