Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Τρία ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής...


Δελτίο τύπου της Λαϊκής συσπείρωσης για τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας στις 
28/11/2022 :

<Πραγματοποιήθηκε χθες 28/11/2022 Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσαν τρία ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.
Πρώτον το ζήτημα του δημοτικού κολυμβητηρίου στην Ιχθυόσκαλα, το οποίο όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει αν το επισκεφτεί, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των εργαζομένων του Δήμου να το κρατήσουν όρθιο, παρουσιάζει πολλές φθορές, δεν διαθέτει το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και από το 2019 δεν λειτουργεί κανένα παιδικό τμήμα. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι το κολυμβητήριο είναι από τα καλύτερα στον Πειραιά, αν όχι στην Αττική(!), ενώ δεν υπήρξε καμία απάντηση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ούτως ώστε να λειτουργήσουν παιδικά τμήματα, τα οποία και προφανώς είναι άγνωστο αν και πότε θα ξεκινήσουν.

Δεύτερον, τέθηκε το ζήτημα των βρεφικών σταθμών όπου εξακολουθούν ακόμα και σήμερα παιδιά να βρίσκονται εκτός αυτών. Παράλληλα αναδείχθηκε οτι υπάρχουν και σταθμοί, όπως ο 1ος βρεφικός σταθμός Κερατσινίου, όπου δεν επαρκούν τα κρεβάτια για όλα τα παιδιά με αποτέλεσμα να καλούνται οι εργαζόμενοι γονείς να φεύγουν από τις δουλειές τους για να τα πάρουν πολύ πιο νωρίς. 
Και εδώ η στάση της δημοτικής αρχής ήταν η ίδια μη δίνοντας στην ουσία κάποια απάντηση ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα παιδί έξω από σταθμό διαψεύδοντας ουσιαστικά τους ίδιους τους γονείς που έκαναν την καταγγελία στον νεοσύστατο Σύλλογο Γονέων βρεφικών και παιδικών σταθμών του δήμου μας. Επίσης παραδέχθηκε ότι στον συγκεκριμένο βρεφικό σταθμό δεν έχουν κάνει κάτι για να λύσουν το πρόβλημα με τα κρεβατάκια των παιδιών και έτσι αυτό θα παραμείνει.

Τέλος όσον αφορά τα οριστικά παραχωρητήρια που δεν έχουν δοθεί ακόμα στους κατοίκους των προσφυγικών πολυκατοικιών του Αγίου Διονυσίου, η δημοτική αρχή αρκέστηκε να πει ότι έχει καταφέρει να πιέσει να βγει νόμος το 2015(!). Με βάση αυτόν οι δικαιούχοι θα πάρουν τα παραχωρητήρια των ιδιοκτησιών τους χωρίς αντίτιμο, κάτι που μέχρι σήμερα όμως δεν το έχει γίνει με το πρόβλημα ακόμα να παραμένει χωρίς να ξέρει κανένας πότε και αν θα λυθεί. Κερατσίνι 29/11/2022>