Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Πρόταση για δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Καινοτομίας και Ναυτιλίας στο Σχιστό!

Την πρόταση για δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Καινοτομίας και Ναυτιλίας στον Πειραιά συζήτησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον βουλευτή Α’ Πειραιώς, Ιωάννη Μελά, τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη, τον πρόεδρο, Ι. Πολυχρονόπουλο και τους Χρ. Γαβρίλη και Στ. Κολτσίδα από το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού(εδώ).

...
Λεπτομέρειες για το θέμα στην επιστολή προς τον υπουργό ανάπτυξης που απέστειλε το ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  με θέμα: "Δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου Καινοτομίας και Ναυτιλίας, με δικαίωμα χρήσης επιφανείας στην περιοχή του Σχιστού."
...
"Στο πλαίσιο της παραπάνω, ιδιαίτερα σημαντικής για την οικονομική ανάπτυξη και το εθνικό συμφέρον νομοθετικής πρωτοβουλίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρωτοβουλία που ανέλαβε η υπό ίδρυση εταιρεία «Επιχειρηματικό Πάρκο Καινοτομίας και Ναυτιλίας Α.Ε.» και να επισημάνουμε τα εξής:
Επιχειρήσεις που οι οποίες είναι ήδη εγκατεστημένες και λειτουργούν στο ΒΙΠΑ Σχιστού, διαπιστώνοντας ότι αυτή τη στιγμή τα οικόπεδα του ΒΙΠΑ Σχιστού έχουν εξαντληθεί και ότι δεν υφίστανται διαθέσιμα βομηχανικά οικόπεδα προς ανάληψη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, θεωρήσαμε ότι είναι αναγκαία η ίδρυση νέου επιχειρηματικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά."

"Πρόκειται για έκταση που βρίσκεται εκτός ρυμοτομικού σχεδίου και εκτός εγκεκριμένων ορίων οικισμού. Στο μεγαλύτερο τμήμα της (225.78 στρέμματα) βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Περάματος και στο υπόλοιπο (6.64 στρέμματα) στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαϊδαρίου. 
Το σύνολο της έκτασης σύμφωνα με τον κυρωμένο δασικό χάρτη αποτελεί «Δασική έκταση» που καλύπτεται από όλως χαμηλή, μη δενδρώδη βλάστηση". 
...  
ολόκληρη η επιστολή εδώ