Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Δημοτική αρχή για Σχιστό: "...η περιοχή είναι δασική και πρέπει να κηρυχθεί αναδασωτέα."

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής: <Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΩΝ 3.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

Tη θέση της Δημοτικής Αρχής για το ζήτημα της «αξιοποίησης» των 3.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Σχιστού ανέπτυξε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

Η ξεκάθαρη άποψη της δημοτικής αρχής είναι ότι η περιοχή είναι δασική και πρέπει να κηρυχθεί αναδασωτέα. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να μας επιβάλλουν καταστάσεις χωρίς να μας ρωτούν. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε με την Ανώνυμη Εταιρεία για να καταλάβουμε καταρχάς τι σκέφτεται έτσι ώστε να προετοιμάσουμε τη δική μας αντεπίθεση.
Το χαρακτηριστικό παράδειγμα των κατοίκων του Αγ. Αντώνη και του Αγ. Μηνά ανέφερε ο κ. Βρεττάκος, που εδώ και δεκαετίες προσπαθούν να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης δίχως αποτέλεσμα, ενώ η αρχιεπισκοπή με σύνθημα την «αξιοποίηση» της εκκλησιαστικής περιουσίας, μπορεί να παρακάμπτει διαδικασίες και να ξεπερνά νομικές δυσκολίες με τη βοήθεια του κράτους που για τους απλούς πολίτες κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Τέλος, ο κ. Βρεττάκος χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλο ατόπημα την παρουσία των πολιτικών προσώπων που παρευρέθηκαν στην πρόσφατη φιέστα που έστησαν από κοινού η Αρχιεπισκοπή μαζί με την κυβέρνηση.>


Για το ίδιο θέμα εδώ