Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Αναγκαία, η επίσημη, ανοιχτή ενημέρωση για τη "ΣΧΙΣΤΟ Α.Ε".


Για τη Δευτέρα 3/10/22 έχει ανακοινωθεί συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε ο δήμαρχος να ενημερώσει για τη συνάντηση και τα σχέδια της εκκλησίας για το Σχιστό!
Στην πρόσκληση αντέδρασε η δημοτική κίνηση "αλλάζουμε" με επικεφαλής τον Παντ. Καμά και δημοσίευσε "σκληρή" ανακοίνωση (εδώ), για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής,  με την οποία ζητάει να γίνει ανοιχτή ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο από τον δήμαρχο και τον υπεύθυνο για την επένδυση της εκκλησίας!
Ίσως, καλή σκέψη είναι, μετά τη συνάντηση, να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την Σχιστό Α.Ε. και να οριστεί συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο!

Σε κάθε περίπτωση, η επένδυση αφορά την περιοχή και θα επηρρεάσει τη ζωή των κατοίκων της! Είναι παράλογο να γνωρίζουν οι κάτοικοι, επίσημα, τα σχέδια της εκκλησίας, τα οποία ανακοινώθηκαν στον δήμαρχο; Γιατί δεν υπάρχει αναλυτική ανακοίνωση για όσα ειπώθηκαν στα γραφεία της ΕΚΥΟ; 

Γράφονται διάφορα, σε δημοσιεύσεις και αναρτήσεις, για την αξιοποίηση της "περιουσίας της εκκλησίας" στο Σχιστό! Γιατί πρέπει να γνωρίζουν μόνο οι επικεφαλής;Υπάρχει κάτι μη ανακοινώσιμο; Και τελικά ποια είναι η θέση της πόλης για το Σχιστό Α.Ε;
Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες σε λίγους μήνες θα ξαναζητήσουν την ψήφο των δημοτών τι λένε: "ανοιχτή ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο και κατ΄επέκταση στους δημότες ή ενημέρωση των επικεφαλής"; 
Και  τελικά, πως θα αλλάξει το “δημαρχοκεντρικό” μοντέλο διοίκησης, θέση που περιλαμβάνεται στις προεκλογικές, ιδρυτικές διακηρύξεις των παρατάξεων, εάν στην πράξη δεν προωθούνται κινήσεις ενημέρωσης, συμμετοχής της κοινότητας...;

ΥΓ: Το "Δραπετσίνι" δεν είναι εναντίον της επένδυσης στο Σχιστό. Η περιοχή είναι "κρανίου τόπος"!  Έχει δυο σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων, έρχεται και το τεράστιο εργοστάσιο σκουπιδιών, υπάρχει ο φωσφογύψος, το βιοτεχνικό πάρκο, διάφορες άλλες ...εγκαταστάσεις, το νεκροταφείο κλπ.  Δυστυχώς δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε, ποτέ, ολοκληρωμένο σχέδιο για το ΣΧΙΣΤΟ από την "πόλη" σε μια άλλη κατεύθυνση! 
Οπότε, κάθε επένδυση με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο που θα αλλάζει τη λογική του "σκουπιδοντενεκέ" του λεκανοπεδίου, η οποία δυστυχώς υπάρχει σε μυαλά αρκετών που αποφασίζουν, είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να σέβεται το καταταλαιπωρημένο Κερατσίνι και τους κατοίκους του!

...
Τα γεγονοτά είναι λίγο πολύ γνωστά: 
  • Αρχικά η δημοτική αρχή αντέδρασε για την εκδήλωση της εκκλησίας : "Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς δεν πρέπει να τους αφήσουμε" (εδώ)
  • Την Πέμπτη 29-10-2022 ενημερώθηκε η δημοτική αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας, στα γραφεία της ΕΚΥΟ για την επένδυση της εκκλησίας στο Σχιστό. Η εκκλησία την ίδια μέρα δημοσίευσε δελτίο τύπου για το θέμα(εδώ)!
  • Η δημοτική κίνηση η δημοτική κίνηση "αλλάζουμε" δημοσίευσε τη διαμαρτυρία της για τη συνάντηση, ενώ είχε καταθέσει σχετικό ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο!
  • Μετά την ανακοίνωση της εκκλησίας, την επομένη η δημοτική αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας δημοσίευσε λιτή ενημέρωση για τη συνάντηση! (εδώ)
  • Μετά ήρθε και η πρόσκληση για τους επικεφαλής. 


Παρουσίαση της εκκλησίας για την επένδυση στο Σχιστό  (εδώ)Green Σxisto": Τι θα γίνει στο Σχιστό