Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Υπάρχουν κι αυτές οι εκδηλώσεις...


Εκδήλωση για την επέτειο της απόδρασης απ' τις Φυλακές των Βούρλων

Ο Τερψη-Χώρος Πολιτιστικός Σύλλογος την ΚΥΡΙΑΚΉ, 17 ΙΟΥΛΊΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ. στη Δραπετσώνα, Εθνικής Αντιστάσεως και Ψαρών διοργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει τους αγωνιστές πολιτικούς κρατούμενους που απέδρασαν στις 17-07-1955 από τις φυλακές Βούρλων που βρισκόταν στον χώρο της πλατείας!
Στην σχετική ανάρτηση αναφέρεται: "Αναδεικνύουμε την ιστορία της πόλης μας και των μνημείων της! Τιμάμε τους αγώνες του λαού μας και παραδειγματιζόμαστε απ' τη στάση τους, για τους αγώνες του παρόντος και του μέλλοντος !! Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι !!!"
Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του συλλόγου!


Ο σύλλογος έχει στείλει και επιστολή προς το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο υπενθυμίζοντας 
 το πάγιο αίτημα του για τοποθέτηση μνημείου στο σημείο της πλατείας και ζητώντας να τοποθετήσει αναμνηστική πλάκα! Δεν αναφέρεται στην ανάρτηση του συλλόγου  η ανταπόκριση από το δήμο! 
Πάντως στην εκδήλωση ο σύλλογος θα τοποθετήσει πλακέτα στο σημείο της πλατείας που θα υποδείξει ο δήμος.... 

Το αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο:
Οι πρώην φυλακές Βούρλων στη Δραπετσώνα αποτελούν έναν ιδιαίτερο ιστορικό χώρο της πόλης μας, ο οποίος δεν είχε την δέουσα ανάδειξη απ΄ τους τοπικούς άρχοντες, αντίθετα πουλήθηκε σε ιδιώτες κι έχει γίνει πολυκατοικία, καταστήματα, και μια μικρή πλατεία (ελάχιστη δέσμευση του ιδιώτη) για την απόκτησή τους...
Χρόνια τώρα αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας η τοποθέτηση μνημείου στο χώρο ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και μνήμης στην ηρωική απόδραση των αγωνιστών πολιτικών κρατουμένων του 1955.
Έτσι ο Σύλλογός αποφάσισε να τοποθετήσει ο ίδιος αναμνηστική πλάκα στο χώρο και να κάνουμε εκδήλωση στις 17-7-2022 στο χώρο της πλατείας.

ΥΓ. Είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να πάρει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και ...μάλλον έχει καθυστερήσει!

Η μεγάλη απόδραση από τα Βούρλα εδώ