Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ "ΤΕΡΨΗ-ΧΩΡΟ" για την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας...

Για την προηγούμενη ανάρτηση (εδώ) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τέρψη-χώρος λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση και οφείλουμε να επανορθώσουμε!

α. Ο Δήμαρχος απάντησε στο αίτημα του πολιτιστικού Συλλόγου και ενημέρωσε ότι θα τοποθετηθεί μνημείο στην πλατεία, έχει ανατεθεί σε γλύπτη η δημιουργία του, και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να ονομαστεί η πλατεία "Πλατεία Βούρλων"! Η εγκύκλιος του υπουργείου για την ονοματοδοσία πλατειών (εδώ)

β. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα περιμένει την την υλοποίηση της υπόσχεσης του  Δήμου για το μνημείο!  Αν δεν γίνει σε σχετικά σύντομο διάστημα, τότε θα τοποθετήσει ο σύλλογος την αναμνηστική πλάκα.
...

Η ενημέρωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τέρψη-χώρος:
"επειδή το αναφέρετε στην ανάρτησή σας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την απάντηση του Δημάρχου στο αίτημα του Συλλόγου μας.
Επίσης, ότι μετά την απάντηση αυτή και περιμένοντας την υλοποίησή της, το Δ.Σ. αποφάσισε ότι το ζητούμενο για μας ηταν να τοποθετηθεί μνημείο στο χώρο. Δεν είναι για μας ζητούμενο να υποκαταστήσουμε τους αρμόδιους που έχουν και την σχετική υποχρέωση.  Άρα για την ώρα, περιμένουμε την υλοποίηση απ το Δήμο του μνημείου. Αν δεν γίνει σε σχετικά σύντομο διάστημα, τότε θα τοποθετήσουμε εμείς την αναμνηστική πλάκα.Ευχαριστούμε"


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΑΣ

Προς: Το ΔΣ Πολιτιστικού Συλλόγου Δραπετσώνας ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΣ

Συμφωνούμε απόλυτα ότι οι ιστορικοί χώροι της πόλης μας πρέπει να προστατεύονται και να αναδεικνύονται και αυτή είναι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Η απόφαση του Δήμου Δραπετσώνας να μην εναντιωθεί στην πώληση του χώρου σε ιδιώτες, οδήγησε στην απώλεια ενός σημαντικού χώρου ιστορικής μνήμης. 
Με την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής του ενιαίου Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας υποχρεώθηκε ο ιδιώτης με δικά του έξοδα μετά από μελέτη και σχεδιασμό των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου να κατασκευάσει την πλατεία που είχε δεσμευτεί και για χρόνια δεν είχε δημιουργήσει. 

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας σε πλατεία Βούρλων και έχει ανατεθεί σε γλύπτη η δημιουργία μνημείου που θα αναδεικνύει την ιστορική απόδραση των κουμουνιστών και άλλων πολιτικών κρατουμένων του Ιουλίου του 1955 από τις φυλακές των Βούρλων. 
Η πρωτοβουλία σας κινείται σε θετική κατεύθυνση και με αυτή την έννοια έχετε την άδεια να προχωρήσετε στην τοποθέτηση της αναμνηστικής πλάκας.
 Για την υπόδειξη του χώρου μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αντιδήμαρχο κύριο Δασκαλάκη.