Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Αυγουστιάτικη διαβούλευση για τα σκουπίδια;

Κάθε πράμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο ή αλλιώς και οι ΣΜΠΕ τον Αύγουστο! 

Η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής πιθανόν να γίνει τον Αύγουστο! Γιατί, όπως είναι γνωστό, παραδοσιακά, το καλοκαίρι και ιδίως ο Αύγουστος είναι για τα δύσκολα !

Μετά την ΕΣΑΛ που συνεδρίασε για τα έργα του ΟΛΠ (εδώ) και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής κατατέθηκε στο ΥΠΕΝ, από τον ΕΔΣΝΑ!  (Αφορά το δεύτερο ΌΧΙ του δημοτικού συμβουλίου!)

Η μελέτη λοιπόν, προφανώς ελέγχθηκε για την πληρότητά της και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΔΣΝΑ την Τρίτη 19/7/2022.
Λογικά θα ακολουθήσει πρόσκληση του ΥΠΕΝ σε διάφορες υπηρεσίες και φορείς να γνωμοδοτήσουν, μέσα σε διάστημα 30 ημερών. Αυγουστιάτικα; Ίσως ναι!
Οπότε, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι λογικά τον Αύγουστο θα είναι σε διακοπές, ας την μελετήσουν και πάρουν έγκαιρα τη θέση τους, την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου! Για να είναι έτοιμος ο δήμος να παρέμβει, οπότε ζητηθεί! Για τα σκουπίδια πρόκειται και για το "σκουπιδοεργοστάσιο" (πάρκο κυκλικής οικονομίας) στο Σχιστό!

Για να κατεβάσετε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε) για την 3η Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Αττικής παρακαλούμε πατήστε εδώ.

"Αύγουστε καλέ μου μήνα, να ‘σουν δυο φορές το χρόνο"