Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Συνάντηση με τον Κινέζο πρέσβη σε πολύ καλό κλίμα!

Η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας για τη συνάντηση με τον Κινέζο πρέσβη! Στην ανακοίνωση τονίζεται το "
φιλικό κλίμα", η "κοινή διάθεση", οι συνατήσεις θα συνεχιστούν και ότι η "δημοτική αρχή είναι έτοιμη να συζητήσει..." Τι καλά! 

<ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ XIAO JUNZHENG ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΡΗΣΤΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση του πρεσβευτή της Λ.Δ. της Κίνας Xiao Junzheng με το Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διαπιστώθηκε η κοινή διάθεση των δύο πλευρών να εργαστούν για την ανάπτυξη των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς Ελλάδας και Κίνας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την απόφαση της πόλης να μην αποδεχθεί από τη μεριά της Cosco έργα και παρεμβάσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών.
Ταυτόχρονα,  η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να συζητήσει... σχέδια και παρεμβάσεις της Cosco που θα παίρνουν υπόψιν τους όχι μόνο το κέρδος της εταιρίας αλλά και την ανάπτυξη της πόλης σε όφελος των κατοίκων της.
Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συναντήσεις με στόχο να κατανοηθούν οι θέσεις των δύο πλευρών.?

Η ανακοίνωση του Παντ. Καμά για τη συνάντηση!
Είναι θετικό το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας συναντήθηκε με τον Κινέζο Πρέσβη. Η Cosco, υπάρχει στις ακτές της πόλης μας, και το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, καταβάλλουν ήδη το τίμημα της Περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Η θέση μου για τη σχέση του Δήμου μας με την Cosco, είναι σαφής :
α) Ενθαρρύνουμε κάθε διάλογο, αρκεί να είναι Δημόσιος και από τη δική μας πλευρά συντεταγμένος, με σχέδιο, που να έχει αρχή - μέση και τέλος.
β) κόκκινη γραμμή στο διάλογο αυτό είναι μία και καθαρή : καμία ανοχή σε οποιαδήποτε επένδυση επιβαρύνει περαιτέρω το περιβαλλοντικό ισοζύγιο
γ) Ενθαρρύνουμε τη λογική των επενδύσεων, που θα αμβλύνουν την επιβάρυνση της πόλης μας, από τις επενδύσεις που μέχρι τώρα έχουν γίνει.
Με αυτούς τους όρους εμείς θα συμβάλλουμε παραγωγικά στις δίκαιες διεκδικήσεις της πόλης μας