Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Δράσεις για το περιβάλλον στον υδατόπυργο!


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (03/06)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία του Δήμου, στέλνει την Παρασκευή 3 Ιουνίου, μήνυμα για καλύτερη ζωή και πιο υγιεινό περιβάλλον!

Από τις 8:30 το πρωί, με τη βοήθεια των μικρών μας φίλων, θα αναπτύξουμε πολύμορφες δράσεις αφιερωμένες στο περιβάλλον, αναδεικνύοντας την πολύτιμη σημασία του για την ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής.
Πιστεύοντας βαθιά πως οι καταλληλότεροι αγγελιοφόροι για το μήνυμα αυτό είναι τα παιδιά, το μέλλον αυτού του τόπου, με τις δραστηριότητες στον χώρο των Λιπασμάτων θα στείλουμε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα: ΟΧΙ στα εργοστάσια μέσα στην πόλη! Ναι στη ζωή!

Όλα αυτά τα χρόνια, όλοι εμείς που ζούμε εδώ και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή, καταδικάσαμε την λειτουργία των εργοστασίων της περιοχής που ρυπαίνουν τον αέρα που αναπνέουμε και την θάλασσά μας, δηλητηριάζοντας όλο και περισσότερο τις ζωές μας.
Η 5η Ιούνη είναι μια ευκαιρία να ακουστεί παντού το δίκαιο αίτημα μας. Δεν θέλουμε τα εργοστάσια δίπλα στα σχολεία μας. Θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη που μας αξίζει και γι αυτό αγωνιζόμαστε.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 και ώρες 10.00-12.00. 
Εθελοντική Περιβαλλοντική Δράση Συνεκπαίδευσης Μαθητών/τριών και Γονέων του 2ου Δ. Σχ Δραπετσώνας.
«Μια φορά και ένα καιρό στον πρώην βιομηχανικό χώρο των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας»
Η Δράση διοργανώνεται με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και στο πλαίσιο στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β’ Κύκλος)».
Η Δράση απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δ-ΣΤ τάξης Δημοτικού. Οι μαθητές/τριες θα συνοδεύεονται από τους γονείς και θα σχηματίσουν ομάδες εργασίας αναλόγως της ηλικίας τους. Η Δράση περιλαμβάνει:
1. Καθαρισμό χώρου (Μ. Κράκαρη) και καταγραφή ευρημάτων
2. Αφήγηση Οικολογικών Λαϊκών Παραμυθιών από διάφορα μέρη του κόσμου.
3. Εργαστήριο για το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης και του νερού ως δημόσιου αγαθού.

Τέλος, την ίδια μέρα, συνεργεία και εθελοντές του Δήμου Κερατσινίου θα προβούν σε περιβαλλοντικές δράσεις με καθαρισμό κοντά στο χώρο του Σελεπίτσαρι, εκεί που παλαιότερα ξεκινούσε ο ταινιόδρομος του Κράκαρη.

"Άμεση μετεγκατάσταση της Oil One και της Lafarge! Ξήλωμα των δεξαμενών πετρελαίου των ΕΛΠΕ!"