Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Συνέντευξη Γ.Ιωακειμίδη: Νέες ανάγκες διοίκησης με την απλή αναλογική

Μια πολύ σημαντική συνέντευξη λόγω εποχής παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης στο myota.gr και στον Δημοσιογράφο Χάρη Κουγιουμτζόπουλο. 
Ο κ. Ιωακειμίδης σχολιάζει το δυσλειτουργικό αποτέλεσμα της Απλής Αναλογικής όπως τελικά διαμορφώθηκε και επισημαίνει ότι η λύση δεν θα είναι καθόλου εύκολη καθώς πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ του σεβασμού προς τα δημοτικά συμβούλια και από την άλλη των υπερεξουσιών του δημάρχου.

Ο κ. Ιωακειμίδης επισημαίνει ότι ήταν λάθος το ότι η ΚΕΔΕ δεν κατέθεσε εναλλακτική πρόταση αλλά παρέμεινε στην απλή άρνηση.
Ταυτόχρονα στην συζήτηση για την διαμόρφωση ενός νέου νόμου που θα εξασφαλίσει κυβερνησιμότητα ο κ. Ιωακειμίδης βάζει και το θέμα της συγκρότησης των συλλογικών οργάνων, προτείνει την απλή αναλογική και προσθέτει ότι χρειάζεται αύξηση των εδρών της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ και για να υπάρξει μεγαλύτερη εκπροσώπηση δημοτικών συμβούλων. Η αύξηση όπως επισημαίνει θα οδηγήσει και στην σωστή αναλογία μεταξύ Αττικής και Περιφέρειας.
Τέλος στην συνέντευξη ο πρόεδρος της ΠΕΔ τονίζει την αναγκαιότητα της αναβάθμισης του ρόλου και των δράσεων των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης καθώς όπως λέει οι αιρετοί χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη στο έργο τους ειδικά τώρα που άλλαξε η σύνθεση των Δημοτικών Συμβουλίων. ΜyOTA