Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την ταυτοποίηση του "α-ταυτοποίητου ρύπου";

Είναι γνωστό ότι η Δημοτική αρχή εγκατέστησε στον πολυχώρο   Λιπασμάτων,   πριν 10 μήνες, μία μονάδα που μετράει ρύπους και οσμές. Γίνεται συλλογή στοιχείων κάθε μισή ώρα, 48 δείγματα το 24ωρο. 
Πριν μέρες, η stagona4u δημοσίευσε το άρθρο: "Αναμένουμε στο ακουστικό μας τον δήμαρχο κ.Χρήστο Βρεττάκο να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων των ρύπων στην πόλη μας", συντάκτης ο  Λάκης Ιγνατιάδης και δεν υπήρξε καμία αντίδραση.
Την προηγούμενη εβδομάδα το πρόβλημα ήταν μεγάλο και πολλοί κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις οσμές στην περιοχή.
Επιπλέον η περιοχή αυτό το διάστημα βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω των εξαγγελιών του πρωθυπουργού και έχει συμπληρωθεί ο χρόνος που γνωρίζαμε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις για το θέμα. 

Έχει αλλάξει κάτι; Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις των μετρήσεων που κατέγραψε ο σταθμός;

Πάντως, επειδή το πρόβλημα υπάρχει και δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε, περιμένουμε τις ανακοινώσεις για να μάθουμε τι κατέγραψε ο σταθμός, να διευκρινιστεί από που προέρχονται οι οσμές και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις!Δημοτικής αρχής, αντι περιφέρειας και φορέων!
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι αρχές Αυγούστου περιμένουμε από τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη να μας ανακοινώσει τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Δημόκριτου.

Το άρθρο της  stagona4u με τίτλο: "Αναμένουμε στο ακουστικό μας τον δήμαρχο κ.Χρήστο Βρεττάκο να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων των ρύπων στην πόλη μας"
Κατ'αρχάς για να μην ξεχνιόμαστε, η μελισσανιδίλα είναι εδώ - Κερατσίνι Δραπετσώνα, Πέραμα και Πειραιάς - δυνατή και τοξική. Αυτό το δηλητήριο βρίσκεται στην ατμόσφαιρα αλλά και μέσα από τους αγωγούς της ΕΥΔΑΠ μπαίνει και στα σπίτια μας. Το πρόβλημα είναι διαπιστωμένο από όλους τους κατοίκους και φυσικά το γνωρίζουν εκείνοι οι αρμόδιοι που θα έπρεπε να το είχαν αντιμετωπίσει, αν ήθελαν φυσικά. 
Που βρισκόμαστε τώρα, κοντά τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που έγινε αισθητή αυτή η δυσοσμία στην περιοχή μας;
Στο να ταυτοποιήσουμε αυτόν τον ρύπο. Αν τα αποτελέσματα των μετρήσεων δείξουν ποιος είναι και ποια είναι η πηγή του, εμείς οι κάτοικοι είμαστε βέβαιοι ότι προέρχεται από την Oil One, αυτή θα είναι η αρχή για να απαιτήσουμε βάσει στοιχείων από το αρμόδιο υπουργείο να λύσει το πρόβλημά μας αντιμετωπίζοντάς το στη βάση της προστασίας της υγείας μας.

Οι μετρήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες από δύο φορείς. Ο ένας είναι ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας που σε συνεργασία με τον Αστεροσκοπείο έχει εγκαταστήσει στον χώρο του Φεστιβάλ στη θάλασσα δίπλα στις δεξαμενές της Oil One, ένα σταθμό μετρήσεων των ατμοσφαιρικών ρύπων επί 24 ωρου βάσεως. Και ο άλλος είναι η Αντιπεριφέρεια Πειραιά που σε συνεργασία με τον Δημόκριτο χρησιμοποιούν, πέντε μας έχουν ανακοινώσει, κινητές και σταθερές μονάδες μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων. Όλα αυτά θα μου πείτε ότι τους τελευταίους μήνες τα έχουμε γράψει και ξαναγράψει.
Ποιος είναι ο λόγος λοιπόν που τώρα τα αναφέρουμε πάλι; Αναρτούμε πρώτα ένα απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Χρ.Βρεττάκος λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου στη σταγόνα και στο δραπετσίνι, όπου νομίζω ότι γίνεται φανερό γιατί δυστυχώς επαναλαμβανόμαστε. 

Τι θα κάνετε για τις οσμές και την Oil One
Θεωρητικά όπως περιγράφεται αυτή η μονάδα στα έγγραφα της άδειας, κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουμε οσμές που μπορεί να είναι και επιβλαβείς για την υγεία μας. Δυστυχώς όμως οσμές υπάρχουν και είχαμε και το επίσημο κράτος να έρχεται να μας λέει ότι ναι μυρίζει, αλλά δεν ξέρουμε ποια είναι η πηγή αυτής της δυσοσμίας. 
ολόκληρο το άρθρο εδώ
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι αρχές Αυγούστου περιμένουμε από τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη να μας ανακοινώσει τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Δημόκριτου.