Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Κερατσίνι: Σε απολογία δάσκαλοι για τμήματα προσφύγων-Τι λέει το υπουργείο

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου Περάματος “Ν Πλουμπίδης” εκπαιδευτικοί του 5ου Δημ. Σχ. Κερατσινίου καθώς και του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ικονίου καλούνται – εξαιτίας μιας  καταγγελίας- σε απολογία, για θέματα που αφορούν στην περσινή λειτουργία της ΔΥΕΠ. Η κλήση τους επιδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, με την απαίτηση να απαντηθεί άμεσα. Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ζητεί η απόπειρα δίωξης εναντίον των συγκεκριμένων συναδέλφων του πρέπει να αντιμετωπιστεί ως απόπειρα δίωξης όλων των εκπαιδευτικών.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας, όπως διεμήνυσε ο Αναπληρωτής Γ.Γ, Γιώργος Αγγελόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο κος Αγγελόπουλος επεσήμανε: «Δύο εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου κλήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά σε απολογία μετά από ανώνυμη καταγγελία πολιτών. Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων σχετιζόμενα με τα απογευματινά τμήματα προσφυγοπαίδων, τα οποία λειτούργησαν στο σχολείο τους κατά την περυσινή σχολική χρονιά.

Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει η εκπαίδευση και η ομαλή ένταξη των προσφυγοπαίδων σε σχολικές δομές αποτελεί προτεραιότητα του ΥΠΠΕΘ, καθώς η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι ένα από τα βασικά δικαιώματα του παιδιού. Φαινόμενα καταγγελιών από «ανώνυμους» πολίτες δεν θα ανακόψουν την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της ελληνικής πολιτείας να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, αλλά και από το ηθικό δίκαιο.
Το ΥΠΠΕΘ θα σταθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών, θα τους στηρίξει νομικά και ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί τους. Η εν λόγω ανώνυμη καταγγελία είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα, τόσο για το περιεχόμενο της όσο και ως διαδικασία.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου βρίσκεται εδώ