Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Παρουσιάζονται τα σχέδια ανάπλασης για τα Λιπάσματα

Τα αποτελέσματα  του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανάπλαση της πρώην λιμενοβιομηχανικής περιοχής των "Λιπασμάτων" θα παρουσιαστούν 
 την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, στις 6.30 μ.μ. 
στο Παλαιό Δημαρχείο Δραπετσώνας (Αγωνιστών Πολυτεχνείου 51). Η παρουσίαση θα γίνει από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Τ. Παπαϊωάννου.


 Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός διενεργήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής,  με το ποσό των 100.000 € και αφορά στην ανάπλαση ολόκληρης της έκτασης.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 21 μελετητικά γραφεία και στην διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν από την Επιτροπή οι νικητές και θα απονεμηθούν βραβεία σε πέντε (5) μελέτες, οι οποίες θα παρουσιαστούν. Να σημειωθεί ότι προβλέπεται η δυνατότητα εξαγοράς επιπλέον τεσσάρων (4) μελετών.

Οι μελετητές κλήθηκαν να διατυπώσουν ιδέες για την ανάπλαση, την αναβάθμιση και την αξιοποίηση της περιοχής, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πόλος ήπιων χρήσεων πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής με υπερτοπική επιρροή.

Ιδιαίτερα, επισημάνθηκε οι μελέτες να εξασφαλίζουν σημαντικούς αδόμητους χώρους για κοινόχρηστες χρήσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί η συνέχεια και η επικοινωνία μεταξύ της πόλης και του παραλιακού μετώπου.

Ακόμα, έχει ληφθεί υπόψη και το θέμα της προστασίας, προβολής, ανάδειξης και επανάχρησης των κτιρίων του εργοστασίου που έχουν χαρακτηριστεί ως νεότερα μνημεία.