Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αυλή της "ΚΡΩΣΦΗΛΔ"

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλούνται οι κατοίκοι και οι φορείς της πόλης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 
 Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 6.30μμ στην αυλή της ΚΡΩΣΦΗΛΔ (Αναπαύσεως 88).

Κύριο αίτημα της συγκέντρωσης είναι «Να περάσει η ΚΡΩΣΦΗΛΔ και οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας».
Ο παιδικός σταθμός "ΚΡΩΣΦΗΛΔ" ανήκει στο ίδρυμα ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ και έκλεισε πριν από 4 χρόνια. Το ίδρυμα αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει οι παιδικοί σταθμοί και οι εργαζόμενοι σε αυτούς να έχουν μείνει απλήρωτοι για μήνες.
Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του είναι πρόθυμος ν’ αναλάβει την συνολική ευθύνη λειτουργίας του σταθμού. "Είναι η ώρα ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους η διοίκηση του ιδρύματος ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης".
 Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο την ίδια στιγμή που δεκάδες παιδιά της περιοχής μένουν έξω από τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, να υπάρχει στην πόλη ένας σταθμός, τόσο μεγάλης δυναμικής όσο είναι η ΚΡΩΣΦΗΛΔ και να παραμένει κλειστός. 

ΥΓ. Πέρασε καιρός από την πρώτη κινητοποίηση για τοπικά θέματα. Μάλλον η προηγούμενη ήταν για το λιμάνι! Πάντως είναι μια καλή αρχή και μπράβο στο δημοτικό συμβούλιο, ... ή καλύτερα,  "Κάλλιο αργά παρά ποτέ"!