Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Κλειστή για 2η εβδομάδα η παιδική χαρά στη Χαραυγή!

Για δεύτερη εβδομάδα παραμένει κλειστή η παιδική χαρά, στην οδό Μυκηνών, στη Χαραυγή. Στην είσοδο υπάρχει λουκέτο και δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση για τον λόγο τον οποίο έκλεισε και ποιος την έκλεισε.
Η παιδική χαρά της Χαραυγής, αν και είχε φθορές, λειτούργησε όλο το καλοκαίρι και είχε μεγάλη επισκεψιμότητα. Το ξαφνικό κλείσιμο, για οποιοδήποτε λόγο, ακόμα κι γι' αυτόν που ψιθυρίζεται, ότι έκλεισε για να επισκευαστεί (πότε;), δημιουργεί προβλήματα για τους μικρούς επισκέπτες της.
Σε κάθε περίπτωση, θα έπρεπε να υπήρχαν δύο λόγια στην πόρτα ("άλλος δρόμος" είπαμε;) για τον λόγο που έκλεισε και το χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της.
 

Στις 18/5/2009 δημοσιεύθηκαν στο υπ´αριθμό 931 Φ.Ε.Κ, οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και τις τεχνικές προδιαγραφές των παιδικών χαρών. Από τότε και έως 31/12/2012 θα έπρεπε οι δήμοι να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές για να εκδοθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας. Από τότε άλλαξε δυο τρεις φορές η ημερομηνία ώστε  οι δήμοι να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές. 
Στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας  έχουν γίνει κάποιες ενέργειες μιας και οι περισσότερες παιδικές χαρές δεν είναι σε καλή κατάσταση.  Δεν έχουν πιστοποιημένα όργανα και δάπεδο ασφαλείας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και γι΄αυτό έχει ξεκινήσει πρόγραμμα ανάπλασης με πόρους του Δήμου και της περιφέρειας. Ήδη έχουν επισκευαστεί 5 παιδικές χαρές και αναμένεται να επισκευαστούν ακόμα 15.
Η μελέτη του έργου έχει γίνει από τις υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες θα αναλάβουν και την εκτέλεσή του και η Περιφέρεια θα καλύψει το κόστος. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 899.000 ευρώ.
Η Παιδική χαρά που περικλείεται από τις οδούς Βοσπόρου, Μυκηνών και Επιδαύρου στη Χαραυγή έχει μπει στο πρόγραμμα της περιφέρειας.
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στην παιδική χαρά, είναι οι εξής:
- Αποξήλωση όλων των οργάνων της παιδικής χαράς [τεμάχια (12) δώδεκα] και την τοποθέτηση νέων πιστοποιημένων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οργάνων (απλών ή και σύνθετων).
- Εγκατάσταση κατάλληλων ελαστικών δαπέδων ασφαλείας στις περιοχές των πιστοποιημένων οργάνων.
- Απομάκρυνση του χαλικιού και την καθαίρεση κατασκευών από σκυρόδεμα (παλαιό φυλάκιο, παρτέρια ψηλών δένδρων, παλαιά κρήνη κ.λ.π) και την αποξήλωση υφιστάμενων κρασπέδων.
- Συντήρηση της περιμετρικής περίφραξης (χρωματισμός κιγκλιδωμάτων και του υφιστάμενου περιμετρικού στηθαίου κ.λ.π.), καθώς και της εισόδου κοινού.
- Τοποθέτηση συστήματος αποτροπής αδέσποτων ζώων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
- Εγκατάσταση καθισμάτων συνοδών (παγκάκια) αλλά και κάδων απορριμμάτων κατάλληλα για κοινόχρηστους χώρους.
- Αποψίλωση και τον καθαρισμό των υφιστάμενων περιμετρικών παρτεριών.
- Τοποθέτηση περίφραξης στο ανατολικό τμήμα της παιδικής χαράς.
- Τοποθέτηση φωτιστικών κορυφής (ύψος στύλου 5 μ.) με λαμπτήρες Led, καλαίσθητα από κράμα αλουμινίου.
- Την αντικατάσταση της παλαιάς ογκώδους κρήνης με νέα.
- Τοποθέτηση Πινακίδας εισόδου στην παιδική χαρά σύμφωνα με τις κείμενες προδιαγραφές και διατάξεις. 
Τα έργα που θα γίνουν στις υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δήμου (εδώ)