Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Δεν θα γίνει παρέλαση στο Κερατσίνι...αλλά στη Δραπετσώνα!


Με έγγραφο του στα σχολεία ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανακοίνωσε ότι την 28η Οκτωβρίου, μετά από πολλά χρόνια, δεν θα γίνει παρέλαση στο Κερατσίνι αλλά στη Δραπετσώνα.
Η παρέλαση θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο Αγωνιστών Πολυτεχνείου, κεντρικό δρόμο, που βρίσκεται μπροστά από το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας και θα συμμετέχουν, σύμφωνα με την επιστολή, τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης τόσο του Κερατσινίου όσο και της Δραπετσώνας. Στο Κερατσίνι θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στις 25 Οκτωβρίου.
Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους μετά από 3 χρόνια που λειτουργεί ο ενιαίος Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας επιλέχτηκε η Δραπετσώνα για την παρέλαση. Ίσως επειδή η Δραπετσώνα βιώνει ένα ιδιότυπο αποκλεισμό, αφού από αυτοτελής δήμος τώρα πλέον είναι ένα κομμάτι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, και με την παρέλαση διασκεδάζονται κάπως οι εντυπώσεις!
Προκύπτουν βέβαια αντικειμενικά προβλήματα, μετακίνησης και οικονομικά, μιας και θα πρέπει να μετακινηθούν προς Δραπετσώνα πολλά σχολεία με λεωφορεία με σχεδόν τριπλάσιο κόστος για τον Δήμο. Τα σχολεία του Κερατσινίου είναι 5 φορές περισσότερα. Ακόμα θα πρέπει να βρεθεί και λύση για τη μεταφορά γονέων μιας και δεν υπάρχει συχνή συγκοινωνία που  συνδέει τις δύο πόλεις.  
Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται, εάν ερωτήθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα και δεν είναι ξεκάθαρο, εάν είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ακόμη δεν διευκρινιζεται αν η δοξολογία θα γίνει στον ναό του Αγ. Γεωργίου όπως κάθε χρόνο ή σε κάποιο ναό της Δραπετσώνας.
 Τέλος, δεν έχει γίνει γνωστή η θέση του εμπορικού συλλόγου και των καταστηματαρχών του Κερατσινίου για το θέμα!