Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ο "άλλος δρόμος" "εναντίον" όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου!

Με σκληρή ανακοίνωση η νέα δημοτική κίνηση "άλλος δρόμος" καταλογίζει ευθύνες σε όλες τις πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στάση τους, στην καθυστερημένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Παράλληλα με την ανακοίνωση αυτή, δίνει πολύ νωρίς ένα πρώτο στίγμα με το οποίο θα κινηθεί τους επόμενους μήνες στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές. 
 Είναι χαρακτηριστικό ότι από την "μήνιν" των συντακτών της ανακοίνωσης δεν γλίτωσε ούτε η "Λαϊκή Συσπείρωση" για την τοποθέτηση της στη συνεδρίαση, ούτε η "Αναγέννηση" η οποία μάλιστα είχε πρωτοστατήσει με ανακοινώσεις (εδώ) και δηλώσεις του επικεφαλής Ζ.Ζούπη για να γίνει η συνεδρίαση με αίτημα τη μετονομασία της οδού. 
Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από την ανακοίνωση: " Θλιβερή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας για την δολοφονία του Π. Φύσσα. 
Τουλάχιστον θλιβερή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τις περισσότερες καρέκλες των δημοτικών συμβούλων άδειες και το κλίμα γηπεδικό. Η Διοίκηση Τζανή χρονοτριβεί υποβιβάζοντας την πολιτική διάσταση του θέματος και περιορίζοντας το ενδιαφέρον του Δήμου στα επικοινωνιακά τρικ του Δημάρχου.
Στην ίδια λογική του πολιτικού υποβιβασμού κινείται και η αντιπολίτευση μετατρέποντας το θέμα σε μικροπολιτική αντιπαράθεση «καφενειακού» επιπέδου, ενώ οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι , της Διοίκησης, της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ του Φ. Μελά αλλά και της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ προεξέχοντως του Επικεφαλής της κ. Ζούπη, προτίμησαν την σιωπή δια της απουσίας τους. Εξίσου, αναντίστοιχη των περιστάσεων και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, η οποία έστρεψε τα βέλη της αριστερά χαρακτηρίζοντας διά στόματος του Επικεφαλής της «αίσχος» την τοποθέτηση του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ και αποδίδοντας εξίσου στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις δυνάμεις της κυβέρνησης τις ευθύνες για την ανατροφή της Χρυσής Αυγής (!). Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ μέσω του δημοτικού του συμβούλου Μπάμπη Μανουσιάδη επανέλαβε την πρόταση για μετονομασία της Π. Τσαλδάρη σε Π. Φύσσα..." Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ
Για την ιστορία: στη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την μετονομασία της Π. Τσαλδάρη, οδού όπου έχασε τη ζωή του ο Παύλος Φύσσας, η απόφαση ήταν ομόφωνη και σύντομα θα ανακοινωθεί η ακριβής χρονική στιγμή της μετονομασίας της οδού σε "Παύλου Φύσσα". 
Μετά τη σκληρή ανακοίνωση αναμένεται η αντίδραση και των άλλων δημοτικών κινήσεων για να μάθουμε και την αλλη πλευρά των γεγονότων που έγιναν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση! Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της δημιουργίας ενός μαζικού λαϊκού κινήματος ενάντια στον φασισμό θα έπρεπε να ενώνει και όχι να χωρίζει...



Υ.Γ.Δήλωση του Ζ. Ζούπη για το ίδιο θέμα. "ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ,ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ …"

Ρεπορτάζ για τα παρατράγουδα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (εδώ stagona4u)