Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Από τη Δραπετσώνα ο επικεφαλής του «άλλου δρόμου»!




Τα μέλη της δημοτικής κίνησης πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας "Άλλος Δρόμος" την Κυριακή 22/09/2013 στο πολιτιστικό κέντρο Αντώνης Σαμαράκης έκαναν τον απολογισμό της δράσης της κίνησης για το προηγούμενο διάστημα και επέλεξαν τη γραμματεία και τον επικεφαλής της κίνησης, τον άνθρωπο ο οποίος θα οδηγήσει την δημοτική κίνηση στις εκλογές του Μαΐου για την εκλογή της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κερατσινίου –Δραπετσώνας.

Εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς, στη γραμματεία της κίνησης θα συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν και όχι 15 άτομα όπως προβλεπόταν στην ιδρυτική διακήρυξη, ήδη δήλωσαν συμμετοχή περίπου 35 άτομα. Για την εκλογή του επικεφαλής της κίνησης υποψήφιοι ήταν τρεις εκπαιδευτικοί. 187 ψήφισαν τον Χρήστο Βρεττάκο, 21 τον Θ. Καλογιαντσίδη, και 11 τον Κ. Ιωακειμίδη και 6 ήταν τα λευκά και άκυρα. Έκπληξη ήταν η μη συμμετοχή του Μ. Καρακώστα, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στο στήσιμο της κίνησης, στις υποψηφιότητες!
Ο Χρήστος Βρεττάκος είναι δάσκαλος, κάτοικος Δραπετσώνας, μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών Πειραιά η «Πρόοδος» και για πολλά χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου των εκπαιδευτικών και στην πράξη έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει δύναμη από τη συλλογικότητα και να στηρίζεται σε αυτήν.

Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον επικεφαλής της κίνησης μιας και ο ίδιος θα αποτελεί την έκφραση της κίνησης προς τα έξω!
 Το σύστημα στο οποίο στηρίζεται η τοπική αυτοδιοίκηση είναι δημαρχοκεντρικό, οι συλλογικότητες συνεδριάζουν, αποφασίζουν και στηρίζουν. Ως υποψήφιος δήμαρχος, στην πορεία προς τις εκλογές, έχει να διαχειριστεί πολλές προκλήσεις όπως: Να συντονίσει και να δώσει ρόλους στη μεγάλη γραμματεία. Να φέρει στο τραπέζι, εκτός από την αντιμνημονική ρητορεία, ιδέες προτάσεις εφαρμόσιμες στην σημερινή τοπική πραγματικότητα. Να εμπνεύσει και "να ανοίξει" την κίνηση στους πολίτες χωρίς "περιχαρακώσεις" και στερεότυπα. Να ισορροπήσει για να συνθέσει διαφορετικές απόψεις στην πράξη, οι οποίες εκφράζονται από τα μέλη τα οποία δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους της αριστεράς, χωρίς ηγεμονισμούς και σκοπιμότητες, και τελικά να δώσει και το δικό του στίγμα στην κοινωνία επιδιώκοντας να γίνει αναγνωρίσιμος (τα 4/5 του εκλογικού σώματος κατοικούν στο Κερατσίνι), διότι πλησιάζοντας προς τις εκλογές οι πολίτες θυμούνται πολύ περισσότερο το όνομα του υποψηφίου δημάρχου και λιγότερο ή σχεδόν καθόλου τον τίτλο της δημοτικής κίνησης!

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε στον επικεφαλής και τη στη νέα γραμματεία καλή επιτυχία και καλή δύναμη για έναν ...«άλλο δρόμο» στην τοπική πολιτική σκηνή!