Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Καλά νέα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου...



Η Βιβλιοθήκη του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι μία από τις 10 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα  που παρέχουν τη νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής ανάγνωσης εφημερίδων και περιοδικών. Η δωρεάν πρόσβαση στο διαδικτυακό περίπτερο PRESSDISPLAY, είναι μια δωρεά του Future Library, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Συγκεκριμένα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου (Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη 2ος όροφος Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», τηλ. 210-4003116, 210-4312182), οι χρήστες μπορούν είτε μέσω των Η/Υ της βιβλιοθήκης για το κοινό, είτε από δικά τους PC, να μπουν στην ιστοσελίδα: http://library.pressdisplay.com και περιηγηθούν στα νέα όλου του κόσμου μέσα από λόγια και εικόνες. 
Μία διαδικτυακή Βιβλιοθήκη από εφημερίδες και περιοδικά!

Πως θα σου φαινόταν, αν με ένα απλό «κλικ» βρισκόσουν ενώπιον 2.200 εκ των πιο δημοφιλών εφημερίδων; Αν μπορούσες ανά πάσα στιγμή να έχεις πρόσβαση στις εξελίξεις 101 χωρών διαβάζοντας άρθρα σε 54 γλώσσες; Αν όλη αυτή η πληροφορία σου παρέχονταν εντελώς δωρεάν; 
Le Monde, The Independent, Washington Post, International Herald Tribune, The Guardian, Καθημερινή, Ναυτεμπορική, Κέρδος, Cosmopolitan
είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα εφημερίδων και περιοδικών που μπορείς να διαβάσεις ηλεκτρονικά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρίσκεσαι στο χώρο της Βιβλιοθήκης και να συνδεθείς στο ασύρματο δίκτυό της (free internet wi-fi spot). Τα υπόλοιπα είναι εύκολα: μέσω των υπολογιστών της Βιβλιοθήκης ή της προσωπικής σου ‘έξυπνης’ συσκευής μπαίνεις απλώς στην ιστοσελίδα: http://library.pressdisplay.com και περιηγείσαι στα νέα όλου του κόσμου μέσα από λόγια και εικόνες.


Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η υπηρεσία αυτή δεν πρόκειται για μία απλή ηλεκτρονική ανάγνωση εφημερίδων και περιοδικών, αλλά προσφέρει πραγματικά μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης: όλα τα άρθρα εκτός από το να τα διαβάσεις, μπορείς επίσης να τα επεξεργαστείς με κάθε ψηφιακό εργαλείο και πολυμεσική εφαρμογή, να τα μοιραστείς στα κοινωνικά δίκτυα, να τα στείλεις με e-mail, να τα μεταφράσεις σε 12 γλώσσες, να τα αποθηκεύσεις, να τα εκτυπώσεις, ακόμη και να τα ακούσεις! Μπορείς επίσης να τα αξιολογήσεις και να τα σχολιάσεις μαζί με επισκέπτες άλλων Βιβλιοθηκών από όλο τον κόσμο, να δεις τα πιο βασικά πρωτοσέλιδα, να αναζητήσεις άρθρα με λέξεις-κλειδιά και πολλά ακόμη.