Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Πάρκο και Πλατεία μεταξύ Δραπετσώνας και Λιμένος

Πάρκο θα παραδώσει ο ΟΛΠ το 2013 στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στο χώρο μεταξύ Δραπετσώνας και λιμένος 20.000 τ.μ!  
Ο ΟΛΠ υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής και προχωράει τα έργα ...ξεχνώντας τις επιτροπές που είχαν ανακοινωθεί μετά την περσινή "κατάληψη" του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας! 
Στις 23 Μαρτίου έγινε  βιαστική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο  για υποβολή πρότασης για ένταξη σε πρόγραμμα του έργου "Μελέτη- Κατασκευή γα Ανάπλαση του Καστρακίου". Πρόλαβε ο ΟΛΠ και ανακοίνωσε το έργο; Ας ευχηθούμε ότι αυτή τη φορά θα γίνει το έργο! 

Ένα έργο ανάπλασης του συνολικού χώρου της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά» προχωράει σε άμεση υλοποίηση.
Πρόκειται για το έργο «Πάρκο και Πλατεία μεταξύ Δραπετσώνας και Λιμένος», προϋπολογισμού 1.000.000 Ευρώ, του οποίου τα τεύχη διακήρυξης ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε.
Το έργο αυτό αφορά χώρο 20.000 τ.μ. ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Ηετιώνιων Πυλών, οποίος πριν από 15 χρόνια είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Δραπετσώνας, χωρίς ποτέ όμως να διαμορφωθεί σε ενεργό πάρκο.

Για το έργο αυτό είχαν προηγηθεί προμελέτες από τον πρώην Δήμο Δραπετσώνας και στη συνέχεια από τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. στα πλαίσια του έργου της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά. 
Το έργο αυτό αποτελεί τμήμα
του επενδυτικού προγράμματος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. και εντάχθηκε στο πρόσφατο Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Το νέο πάρκο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί σε χρήση το 2013. Μετά την ολοκλήρωση του θα παραδοθεί εκ νέου στο Δήμο Δραπετσώνας-Κερατσινίου με μακροχρόνια παράταση της υπάρχουσας σύμβασης παραχώρησης βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.
Το έργο αυτό, μαζί με την ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου και τη δημιουργία Μουσείου, Πάρκου και υπογείου γκαράζ στον ευρύτερο χώρο της Πολιτιστικής Ακτής, θα δημιουργήσει νέο πόλο ανάπαυσης και πολιτισμού για τους κατοίκους της Δραπετσώνας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ενέκρινε επίσης το Μνημόνιο Συνεργασίας για την Πολιτιστική Ακτή Πειραιά, το οποίο έχει επίσης εγκρίνει και η Περιφέρεια Αττικής. 

Ήδη τρία από τα έργα της Πολιτιστικής Ακτής, η οποία σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο εκτελούμενο έργο του Πειραιά, βρίσκονται σε διαδικασία εκτέλεσης. Τα έργα αυτά είναι :
α) Μετατροπή του παλαιού SILO σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων,β) Πάρκο Δραπετσώνας και
γ) Μετατροπή των δύο Αποθηκών στην Ηετιώνια Ακτή σε Θεματικά Πάρκα. πηγή