Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Την Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο!


Μετά το φιάσκο του συμβουλίου της προηγούμενης εβδομάδας (εδώ), με τις απουσίες πολλών δημοτικών συμβούλων, άρον-άρον συνεδριάζει ξανά την Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και ώρα 17.30  στο Δημαρχείο Κερατσινίου. Θα είναι η  10η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι τις ώρες που οι πιστοί της πόλης θα βρίσκονται στις εκκλησίες συμμετέχοντας στο Θείο Δράμα, θα συνεδριάζουν, αν πάνε δηλαδή στη συνεδρίαση, με βασικό θέμα την "έκφραση σύμφωνης γνώμης" για τον προϋπολογισμό της ΔΗΚΕΠΑ, μιας και τα πράγματα έχουν στενέψει και, αν δεν καταβληθεί το δώρο του Πάσχα, και χωρίς προϋπολογισμό δεν μπορεί να καταβληθεί, θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Και βέβαια δεν ξέρουμε εάν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την ώρα που στις εκκλησίες θα ψάλλεται το υπέροχο τροπάριο της Κασσιανής, "η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα γυνή..." στη συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι θα συζητούν για την "εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα... ".

Βέβαια τώρα όλοι τρέχουν, γιατί από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ΔΗΚΕΠΑ, ακολούθησε μια περίοδος απόλυτης σιγής! Τότε είχαν κατατεθεί κάποιες προτάσεις για σωτηρία – εξυγίανση για μόνιμη βιώσιμη λύση λειτουργίας, αλλά υπήρξε στη συνέχεια απίστευτη ησυχία! Σαν να μην έγινε εκείνη η συνεδρίαση, ως να μην ακούστηκαν τόσα και τόσα! (διαβάστε και εδώ)
Τώρα η ευθύνη περνάει στις πλάτες των δημοτικών συμβούλων που θα πρέπει να ψηφίσουν ένα προϋπολογισμό με ξύλινα πόδια, που ψηφίστηκε με σχετική πλειοψηφία (6 υπέρ- 2 κατά και 1 θετική ψήφος με επιφύλαξη), ακόμα και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΠΑ.

Αναλυτικά τα θέματα:
ΘΕΜΑ 1ο: ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ, ΕΤΟΥΣ 2012.(ΑΠΟΣΥΡΘΕΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.)

ΘΕΜΑ 2ο: ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ-ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ Ο.Λ.Π. Α.Ε. ΓΙΑΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ CAR TERMINAL ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.
ΘΕΜΑ 3ο: ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Δ' ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011.
ΘΕΜΑ 4ο: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ 442/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΜΙΣΘΩΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 5.000 m2 ΚΑΙ ΑΝΩ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.»
ΘΕΜΑ 5ο: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΥΠΗΚΟΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ SULOVARI ADRIATIC ΤΟΥ ASIERI
ΘΕΜΑ 6ο: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΥΠΗΚΟΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ DRIZA ALTIN ΤΟΥ HAJDAR
ΘΕΜΑ 7ο: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΣΟΥ 1.210,00€ (πηγή)